ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet 25 процента повишаване на производителността с Bolero на Müller Martini

25 процента повишаване на производителността с Bolero на Müller Martini

Четвъртък, 19 Септември 2013 ( прочетена 1489 пъти)


Компанията PMV Runge в Ойтен, Германия е увеличила производителността си за книги с мека подвързия с 25% благодарение на производствена линия Bolero на Müller Martini.

Компанията PMV Runge в Ойтен, Германия

Нова линия за меки подвързии в ново помещение: семейната компания Print Medien Verarbeitung (PMV) Runge е съчетала преместването си в нова и значително по-голяма производствена сграда в Ойтен, близо до Бремен с инвестиция в система Bolero от Müller Martini. „Увеличихме производителността си в сегмента с меки корици с 25 процента“, коментира управляващият партньор Kay Runge.

PMV Runge изпълнява разнообразни тиражи от 500 до два милиона броя от заглавие. Широката гама издания с меки корици, произвеждани от компанията включват журнали, специализирани списания, годишни отчети, ръководства, индустриални каталози. Компанията произвежда и много висококачествени продукти като специални каталози за автомобилната индустрия с градация на фашите на страниците на книжното тяло, които изискват изключително прецизно производство. Различните типове довършване, използвани от компанията включват например корици с крилца. „Имаме нужда от система, която позволява бърза настройка за по-малките ни поръчки и осигурява безупречно качество за луксозните ни продукти“, каза Kay Runge.

Пълноценната машина отговаря перфектно на продуктовата гама

След внимателно проучване и изчерпателни тестове PMV Runge избират линия за меки корици Bolero от Müller Martini със 24 секционна машина за набор на коли, система за зареждане на книжните тела, топло лепене и PUR лепене на гръбчето, дюза за странично лепене с PUR, система за сгъване на корици с крилца, система за рязане Frontero и тристранен нож Solit.

„Тази пълноценна машина отговаря перфектно на сегмента ни в тази конфигурация“, каза Harald Peter, който подобно на сина си е управляващ партньор. От гледна точка на падащите цени на пазара, старшият партньор намира за ценни не само високата производителност на Bolero (фактор, който е все по-важен) и краткото време за подготовка, но и голямата гъвкавост по отношение на размерите. „Произвеждаме изключително широка гама продукти с дебелини, които започват от 2 мм и дължина до 510 мм.”

AsirCode гарантира максимална гъвкавост

PMV са впечатлени как Bolero, която е инсталирана и в действие едва от четири седмици е задоволила двете им главни изисквания. „AsirCode има огромен принос за високото качество, тъй като тази система следи за правилната последователност на колите. Това е изключително важно, когато имате 40 разновидности на един и същи продукт.“каза Kay Runge. „Благодарение на двустранното зареждане на колонаборната машина можем да приготвим следващия тираж още докато сегашният се изпълнява. Бързата подготовка на Solit, който според мен в момента е най-добрият тристранен нож на пазара, увеличи нетната ни производителност с 25%.“
Освен изданията с мека подвързия, които са 80% от производството на компанията, PMV Runge, която има 25 служители, предлага телово шиене и шиене с конци, услуги като обрязване, сгъване, влагане и опаковане във фолио.

Един от специалитетите на компанията са каталозите с гръбчета, залепени със специално лепило. След това те се перфорират. Специалното лепило позволява на страниците да се разлепят без да се повредят и да се приберат в класьори с ринг механизъм.

Източник: пресинформация на Müller Martini
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама