ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet 3D принтери на HP печатат със стомана

3D принтери на HP печатат със стомана

Вторник, 18 Юни 2019 ( прочетена 554 пъти)


Компанията представи Metal Jet, промишлена система за 3D печат, която изгражда обекти не от пластмаса, а от стомана.

3D принтери на HP печатат със стомана

3D печатът има много приложения, например за създаване на протези и прототипи. Като цяло за момента той е отговорен за малка част от производството, защото е по-бавен и скъп от традиционните техники и изборът на материали е ограничен.

HP се опитва да промени това. През 2016 компанията представи Jet Fusion 3-D, който използва пластмаса, но е предназначен по-скоро за производство, отколкото за единични бройки. Целта на новия Metal Jet е да навлезе в сериозни производствени сектори като автомобилната и медицинската индустрия. Компанията си партнира с Parmatech, която произвежда компоненти за медицинска техника и GKN, производител на части за автомобилната и авиационната индустрия. Тези компании ще работят със свои клиенти, например Volkswagen, за да експериментират с 3D отпечатан метал. Партньорите ще получат Metal Jet системи тази година. Машината ще излезе на пазара през 2020.Декоративни или функционални
За момента, повечето от продуктите, отпечатани с Metal Jet са декоративни - о персонализирани ключодържатели. Вероятно ще изминат години преди да можете да купите кола с 3D отпечатани метални части под капака. Tim Weber, ръководител за 3D печата на метал на HP, каза, че процесът ще спести разходи за някои продукти и ще позволи по-бързо производство на нови продукти. В някои случаи компаниите ще могат да използват един и същ дизайн за прототипите и реалните компоненти.

HP използва процес, наречен „binder-jet“ печат, за който Weber казва, че е по-евтин и ефективен от конкурентните технологии. Metal Jet полага слоеве метален прах, които след това скрепва с помощта на свързващ агент, за да ги втвърди. Този процес е подобен на триизмерният печат, който използва пластмаса. Предметите на практика са направени от метален прах, скрепен с лепило. Това означава, че не са много здрави. Можете да ги счупите с голи ръце. Затова произведените обекти минават през изпичане. Крайният резултат е относително лек, гладък на пипане и има удивително деликатни детайли.

Източник: hp.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама