ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet 3D печат на работещи усилватели за китари

3D печат на работещи усилватели за китари

Сряда, 4 Януари 2012 ( прочетена 2527 пъти)


Fishman използва настолен 3D принтер Objet, за да печата механични част на усилватели, които потребителите не могат да различат от традиционно произведените.

Fishman е компания от Масачузетс, САЩ, специализирана в производството на акустични усилватели за музиканти. 3D печатът помага на Fishman да направи много версии на проекта за кратко време. Така компанията може да предложи на клиентите си продукти без компромиси в качеството.

„В новата си система Kula успяхме да използваме всички предимства на настолния триизмерен принтер,” каза Robert Ketch, вицепрезидент в Fishman Acoustic Amplification. Kula Ukulele Onboard Preamp System е предусилвател, който се монтира на укулеле (музикален инструмент, подобен на китара) и е проектиран специално за неговите размер, форма и звучене.

„Прототипите, произведени чрез Objet са с такова качество, че клиентите ни мислят, че са производствени части. Ще продължим да използваме Objet, за да повторим успеха, който имахме с този продукт. Приноса на 3D принтера беше наистина ценен”, допълни Ketch.

Ian Popken, директор на продуктовото развитие, каза „Процесът е безпроблемен и Objet е лесен за употреба. Наскоро един детайл мина през три различни версии само за един ден. Забележително е, че можем да получим перфектен прототип толкова бързо, без компромиси с качеството на изпълнение.”

Продуктовата гама триизмерни принтери на Objet може да произвежда детайли с висока резолюция и прецизни детайли, като едновременно с това може да се впише в офисната среда. Патентованите технологии PolyJetTM и PolyJet осигуряват възможност за бърз печат на всевъзможни прототипи. Софтуерът Objet Studio Software гарантира безпроблемен и точен печат на моделите.

настолен 3D printer Objet30Kula Ukulele Onboard Preamp System


На изображението: настолен 3D printer Objet30                 На изображението: Kula Ukulele Onboard Preamp System

Текста написа: Мартин Новев
Източник: objet.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама