ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet 60 процента от компаниите в печатния бранш са в застой

60 процента от компаниите в печатния бранш са в застой

Понеделник, 18 Април 2016 ( прочетена 1678 пъти)


Това стана ясно на провелото се събитие на Konica Minolta, в което представиха глобално проучване за тенденциите в бранша на консултантската агенция Printfuture.

Събитието се проведе в Suite Hotel в София и събра на едно място клиенти и партньори на доставчика на дигитални производствени решения.

 


Проучването беше представено от Иван Иванов, Конулстант Производствени решения и е направено по поръчка на Konica Minolta от независимата агенция Printfuture и очертава тенденциите за развитие на дигиталния печат в световен мащаб. 

 


Статистиката показва, че печатниците в световен мащаб са под натиска на интернет в последните години. Едва 20% от тях са успели да се адаптират в последните години и са успяващи компании. 40% от печатниците в зоната на опасност може да изчезнат, а 20% са в беда. Очевидно е, че за средните 60% е налице възможност за разработване на нови услуги и развитие на бизнеса, но това изисква коренно преосмисляне на нещата, които един доставчик на печатни услуги може да предложи през 2016.

 

 

Иван Иванов показа тенденциите от проучването, че дигиталният печат бележи ръст, но е масова стока, която за съжаление се избира само по цената, защото самите печатници не успяват да придадат истинска стойност на печата и прибягват до конкуренция по метода "разходи плюс".

 


Също така печатните услуги са под силен натиск на многоканалната комуникация, а печатниците все още не са готови за продажби онлайн. Възможностите на персонализацията чрез дигитален печат могат да бъдат използвани пълноценно, ако доставчикът на печатни услуги се доближи до клиентите си и крайните потребители. Онлайн търговията както и многоканалната комуникация са вече установени тенденции и печатната индустрия трябва спешно да отговори на тези предизвикатекства, подчерта Иван Иванов.

 Пътят, по който трябва да вървят доставчиците на печатни услуги, за да печелят клиенти е:
- фокус върху потребителите: нови услуги, нови продукти, нови приложения, нови бизнес модели;
- инвестиции в: по-добри бизнес процеси, продажба на решения, нов маркетингов подход, онлайн интеграция;Автор: Деси Тодороваprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама