ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet AGFA и Mutoh с награди "Продукт на годината" от изложение в Лас Вегас

AGFA и Mutoh с награди "Продукт на годината" от изложение в Лас Вегас

Сряда, 10 Декември 2014 ( прочетена 2105 пъти)


Две от наградите "Продукт на годината" на изложението SGIA 2014 са отишли при принтера за директен печат върху плоскости Jeti Titan HS на Agfa Graphics и широкоформатния екосолвентен принтер за ролен печат ValueJet 2638 от MUTOH.

В престижното съревнование са участвали 139 продукта от 68 компании в 25 различни категории.

AGFA Jeti Titan HS , Jeti Titan S HS FTR web


Широкоформатната мастиленоструйна печатна система AGFA Jeti Titan HS  е била избрана за продукт на годината на изминалото SGIA изложение в Лас Вегас (22-24 Октомври). В съревнованието са участвали най-съвременна техника и консумативи на пазара за специализирана визуална печатна комуникация.

Шестцветният + бяло мастило (CMYKLcLmWW) плоскопечатащ принтер Jeti Titan HS работи с UV фиксируеми мастила и има работна площ 2х3 м. За плоскости и с FTR опция за печат върху ролни медии на 3.2 м. Принтерът е оборудван с два реда последно поколение производствени печатащи глави Ricoh Gen 5 с по 1280 дюзи всяка, за реализиране производителност до 155 м2/ч. Jeti Titan HS комбинира безкомпромисно качество на печат с много висока производителност за най-добра цена. Jeti Titan HS е ненадминато решение за производство на високостойностни рекламни послания (POP дисплей примерно) за гледане отблизо за художествени, модни и козметични пазари.
Jeti Titan HS се предлага с допълнителна възможност за печат с лак или новия цифров грунд (primer) , който най-често се ползва за повишаване на адхезията на мастилото и трайността на отпечатъците (знаци и дисплеи) изложени на външни условия.
“Изключително сме доволни, че сме удостоени с тази престижна награда. Конкурентите ни бяха много силни и тази награда е признание за упоритата работа на всички служители на Agfa Graphics от цял свят, които лансираха Jeti Titan HS на пазара" е казала Deborah Hutcheson, Маркетинг Директор на Agfa Graphics за Северна Америка. “Знаехме, че Jeti Titan HS е най-ефикасния, най-надеждния и най-ценово ефективния чист плоскопечатащ цифров мастилено-струен UV принтер в Северна Америка и е чудесно модела да бъде признат с наградата на SGIA.”

Плоския и ролен печат с бяло мастило е достъпен в overprint, under-print, spot, under-spot, fill и over-spot режими (конфигурации) за печат. Работата с бяло мастило е обезпечена от автоматизирана циркулационна система. Опцията ‘flat-to-roll’ дава възможност на потребителите да печатат върху ролни медии с ширина до 3.2м със същото високо качество и разделителна способност както и при плоскости. “S” версията на Jeti Titan има същите възможности, но е оборудвана с един ред печатащи глави и е с по-ниска начална цена, като след време може да се надстрои до HS вариант с 2 реда глави.

Mutoh ValueJet 2638

За втори път широкоформатния екосолвентен принтер Mutoh ValueJet 2638 печели наградата за "Продукт на годината" в категория " Солвентни/латексови принтери с ширина над 2.5м
Mutoh America, Inc., лидер при широкоформатните принтери, е бил удостоен с престижната награда "Продукт на годината" от SGIA за ValueJet 2638 – 104" голямоформатен принтер. В съревнованието са участвали най-съвременна техника и консумативи на пазара за специализирана визуална печатна комуникация.
“Изключително се гордея с нашия екип и продукти,” е казал Brian Phipps, Вицепрезидент и Изпълнителен Директор на Mutoh America, Inc. “Продукти на най-добрите производители получават наградата на SGIA, a спечелвайки наградата за втори път е доста голямо признание за нас. Вярвам, че тази награда е свидетелство за иновативността, качеството и надеждността на нашата серия ValueJet широкоформатни принтери.”

ValueJet 2638 екосолвентния широкоформатен принтер е оборудван с 2 броя шахматно разположени DX7 печатащи глави за производство на отпечатъци за външна и вътрешна реклама с производствена скорост 40 м2/ч при 720 х 720 dpi, като максималната му скорост достига до 108 м2/ч. VJ 2638 е подходящ за производство на знаци и стикери за брандиране и декориране на витрини и плоскости, производство на етикети и стикери от PVC фолиа, брандиране на превозни средства, направа на автомобилни стикери, POP дисплеи, стикери за опаковки, забавни стикери за брони на коли, знаци за безопасност, пана в търговски и панаирни зали и др. Принтера печата с Intelligent Interweaving (i2) технология на Mutoh за вълнообразно нанасяне на пасовете с мастило, която осигурява висока скорост на печат без компромиси с качеството.

Източник: Адкомprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СЛУЖИТЕЛ ШИРОКОФОРМАТЕН ПЕЧАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама