ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adcom Day - решения за опаковки и реклама

Adcom Day - решения за опаковки и реклама

Сряда, 30 Април 2014 ( прочетена 2782 пъти)


На 24 април 2014 в хотел Анел в София, Адком проведе еднодневен семинар, посветен на дигиталния печат, производството на стелажи и опаковки.

Партньори и лектори на събитието бяха представители на Esko Graphics, Xerox и Mutoh. Гости на семинара бяха над 70 фирми, работещи в областта на дизайна, опаковките и печата. 

 

Управителят на Адком, Васил Василев откри събитието и представи дейността на компанията за последните 23 години. Интересните факти:

 

adcom2_6c18

(на снимката: Васил Василев, управител на Адком)

 

- Приходите от продажби на компанията за 2013 година са 2,3 милиона евро.

- Досега са продадени, инсталирани и сервизирани 168 широкоформатни принтера.

- 137 от тях са с марка Mutoh.

- Компанията продава над 3 000 литра мастило годишно. 

 

Генералният директор на Ксерокс България, Юлиян Григоров, обяви, че Адком са един от най-важните партньори на компанията, особено заради стила им на продажби, съчетан с личен подход, съобразен с бизнеса и конкретните нужди на всеки клиенти. Адком са продали 90 дигитални машини (среден и висок клас) с марката Xerox. Тази година компанията е избрана за партньор №1 на Ксерокс България за продажба на производствено оборудване. 

 

adcom3_5mpe

(на снимката: Юлиян Григоров, ген. директор на Ксерокс България)

 

Като лектори и гости от ESKO Graphics участваха Annelies Van Massenhove - регионален мениджър за Източна Европа, сегментния мениджър опаковки и дигитални довършителни операции - Einar Ek и приложния специалист Hilde Van Eetvelde. Акцентите бяха: 

 

adcom_q9co

(на снимката: Einar Ek, сегментен мениджър на ESKO Graphics)

 

Регионалният мениджър за Източна Европа Annelies Van Massenhove представи белгийската компания ESKO Graphics и развитието на продуктите й.  Девет от десет опаковки на големите брандове са произведени с оборудване на ESKO Graphics. Компанията е световен лидер в разработката на софтуер за проектиране и структурен дизайн на опаковки.

 

Също така предлага режещите маси Kongsber за рязане, фрезоване, биговане, перфориране с най-високо качество и производителност при производството на малки серии опаковки, POP дисплеи, табели, етикети и други. С централа в Белгия, компанията има производствени фабрики в Германия, Норвегия, Англия, Чахи, САЩ. За фирмата работят над 1 000 служители, а продуктите се продават в над 60 държави.  

 

Сегментният мениджър Einar Ek : "70% от решенията какво да купите се вземат в магазина. Затова и от изключителна важност са рекламните дисплеи, които да привлекат вниманието на потребителя." 

Той представи различните модели на режещите маси Konsberg и приложенията им според ценовия клас и производителността, която търсят клиентите. Уникалните предимства на режещите маси са:

 • могат да произведат от 1 до няколко хиляди бройки опаковки, дисплеи, етикети и т.н.,
 • всички задвижвания на масите са на база зъбни предавки,
 • предлагат производително и многофункционално дигитално оборудване за довършителни операции,
 • не са необходими ръчни инструменти или щанци при производството но продуктите,
 • могат да бъдат окомплектовани с различни глави, на всяка от които могат да се слагат от 3 до 30 различни инструменти, 
 • могат да бъдат обработвани широк кръг материали, за разлика от работата с обикновени рутери и лазери.

Презентациите на Esko Graphics завършиха с демонстрация на софтуера за структурно проектиране, дизайн и производство на опаковки. В рамките на 30 минути пред гостите беше направена подготовка за печат и рязане на два вида опаковки.

 

John Cable от Xerox Corp. изнесе две презентации, посветени на дигиталното производство опаковки и решенията, които предлага компанията. Най-любопитното от презентациите бяха тенденциите на пазара и нуждите от къси тиражи при опаковките:

 • променящото се население в Европа изисква нови правила за печата на опаковки - локализиране на опаковките, серии с текстове на всеки език,
 • производство на тестови продукти за различни пазари,
 • производство на опаковки за сезонни продукти,
 • производство на продукти, селектирани по демографски принципи - пол, възраст и т.н.,
 • опаковки, подлежащи на регулации при производството на лекарства,
 • защитени опаковки чрез секюрити елементи,
 • продукти за различни таргети - клиенти на ритейл вериги, онлайн потребители и т.н.

 

 

В детайли беше разгледано цялостното решение на Xerox за автоматизирано производство на опаковки от картон, включващо управляеми в линия индустриални модули - Xerox iGen4 Digital Press, лакова секция на EPIC, модул за фолиен печат и преге и щанца на KAMA.


Денят на Адком завърши с презентациите на лекторите от Mutoh Akio Kotake - генерален мениджър на Mutoh Германия и регионалният мениджър Petr Popelak. Те представиха решения за печат на плоскости за стелажи, прототипи на опаковки и рекламна графика с хибридния принтер ValueJet 1617H.

mutoh_collage_oxvb

(на снимката: Akio Kotak, генерален мениджър на Mutoh Германия и регионалният мениджър Petr Popelak) 

 

Тъй като мотото на събитието беше "Как да превърнем идеите в работещи решения? екипът на Адком, показаха нагледно как една идея може да бъде реализирана изцяло с оборудване, което предлага фирмата. 

 

adcom_120_edit_tvgc

 

За всеки гост беше изработено специално куфарче с материали и подаръци, което демонстрира всички технологии - софтуер за проектиране, печат и довършителни обработки. Производството е направено в Атиа принт и можете да намерите повече информация за целия процес на изработка

 

Можете да видите и специално заснето видео с изработката. 

 

adcom131_edit_cax5

 

За гостите беше направена и специална томбола с награди. В специалната покана за събитието всеки гост получи ключ с персонален номер за участие. Самата покана също беше нагледен пример за възможностите на оборудването, предлагано от Адком.

Написа: Десислава Тодорова

 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама