ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe демонстрираха плъгин за Photoshop CS6, който коригирана размазани снимки и дори прави размазания текст четлив

Adobe демонстрираха плъгин за Photoshop CS6, който коригирана размазани снимки и дори прави размазания текст четлив

Вторник, 18 Октомври 2011 ( прочетена 6149 пъти)


Можете да видите видеоматериал, който показва начина работа на инструмента, но не е ясно кога и дали ще попадне в официална версия на Photoshop.


Във видеоматериала можете да видите как този удивителен инструмент премахва размазването, причинено от движение на фотоапарата по време на снимката, и прави изображението рязко. Също така той е в състояние да направи четлив размазан текст с ниска резолюция. Резултатите от работата на плъгина, както можете да се уверите сами, са удивителни. Големият въпрос е дали ще можем да го използваме в CS6? Adobe не дават отговор на въпроса, но всички потребители се надяват да го имат възможно най-скоро. Можете да видите видеото тук.Демонстрацията беше показана на конференцията Adobe MAX в Лос Анжелис, в последната сесия на която се демонстрират проекти, по които Adobe работят, но все още не са приключени. Няма гаранция, че този инструмент ще се появи в потребителска версия на приложението, нито кога ще се случи това.

Кака работи?

Премахването на замазването става чрез изчисляване на траекторията, по която се е движела камерата, докато затворът е бил отворен. След като тя е установена, нови изчисления премахват ефекта от движението и привеждат снимката във вида, в който би била, ако фотоапаратът е бил неподвижен. С други думи, премахват замазването и изострят изображението.

Този плъгин не може да поправи снимка, която е напълно нефокусирана, но може да намери своето приложение в коригиране на безбройните снимки с мобилни телефони. (В момента най-голяма част от снимките, качени във Flickr, са направени с iPhone.)

Източник: prodesigntools.com, photoshopsupport.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Водачи на машини за полагане на пътна ма...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на режещ плотер
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама