ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe демонстрираха плъгин за Photoshop CS6, който коригирана размазани снимки и дори прави размазания текст четлив

Adobe демонстрираха плъгин за Photoshop CS6, който коригирана размазани снимки и дори прави размазания текст четлив

Вторник, 18 Октомври 2011 ( прочетена 7091 пъти)


Можете да видите видеоматериал, който показва начина работа на инструмента, но не е ясно кога и дали ще попадне в официална версия на Photoshop.


Във видеоматериала можете да видите как този удивителен инструмент премахва размазването, причинено от движение на фотоапарата по време на снимката, и прави изображението рязко. Също така той е в състояние да направи четлив размазан текст с ниска резолюция. Резултатите от работата на плъгина, както можете да се уверите сами, са удивителни. Големият въпрос е дали ще можем да го използваме в CS6? Adobe не дават отговор на въпроса, но всички потребители се надяват да го имат възможно най-скоро. Можете да видите видеото тук.Демонстрацията беше показана на конференцията Adobe MAX в Лос Анжелис, в последната сесия на която се демонстрират проекти, по които Adobe работят, но все още не са приключени. Няма гаранция, че този инструмент ще се появи в потребителска версия на приложението, нито кога ще се случи това.

Кака работи?

Премахването на замазването става чрез изчисляване на траекторията, по която се е движела камерата, докато затворът е бил отворен. След като тя е установена, нови изчисления премахват ефекта от движението и привеждат снимката във вида, в който би била, ако фотоапаратът е бил неподвижен. С други думи, премахват замазването и изострят изображението.

Този плъгин не може да поправи снимка, която е напълно нефокусирана, но може да намери своето приложение в коригиране на безбройните снимки с мобилни телефони. (В момента най-голяма част от снимките, качени във Flickr, са направени с iPhone.)

Източник: prodesigntools.com, photoshopsupport.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама