ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe Comp е новата първа стъпка в дизайна

Adobe Comp е новата първа стъпка в дизайна

Четвъртък, 2 Април 2015 ( прочетена 2176 пъти)


Понякога дори лаптопът е твърде голям - например, ако седите в кафене с клиента, или работите в метрото. В тези случаи е далеч по-удобно да използвате таблет - например iPad, отколкото компютър. Обаче няма версия на InDesign за таблет.

Затова през тази седмица  Adobe представи Comp, безплатно приложение за iPad, с което можете с лекота да започнете да създавате дизайна на страница с текст и графика, след което да продължите работата си в InDesign, Illustrator или Photoshop.

 

Функционалността, с която разполага Comp в момента не дава никаква възможност да създадете завършен дизайн в него. Оттук произхожда и още една уловка - Comp е безплатен, но няма да направи нищо полезно за вас, ако нямате абонамент за Adobe CC. Единственият начин дизайните да стигнат до компютъра ви е през облака.

 

 

Тъчскрийн революция
Начинът на създаване на дизайн е доста забавен, тъй като използвате директно пръстите си, за да поставяте текста и графичните елементи на екрана. Comp ви позволява да добавяте обекти на страницата по два начина: в режим за рисуване/скициране или в режим за оформление. По подразбиране сте в размера за оформление, който ви позволява да работите с обекти – да ги влачите, да променяте размерите им, да ги въртите и т. н. Например, след като създадете нов документ, можете бързо да добавите елементи като изберете иконите за вектори, текст или изображения в горния десен ъгъл. Можете и да създадете базови рамки или линии, които да добавите в CC Library в Illustrator.

 

Режимът за рисуване е коренно различен. Той има предварително дефинирани форми, които можете да извикате като нарисувате определени обекти на екрана. Например, за идеален правоъгълник със заоблени ъгли, трябва да нарисувате груб правоъгълник с малко кръгче в долния десен ъгъл. Поддръжката на Typekit позволява сваляне и използване на различни шрифтове.

 

 

Вижте видео на Comp тук:print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в търговска фирма за обслужване н...
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на четвъртинка формат офсетова м...
гр. София
фирма ДотБрейн

Началник производство
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама