ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Adobe Sensei: изкуствен интелект и машинно обучение в приложенията

Adobe Sensei: изкуствен интелект и машинно обучение в приложенията

Петък, 2 Ноември 2018 ( прочетена 694 пъти)


Изкуственият интелект (AI) и машинното обучение станаха незаменими в технологичната индустрия и бяха положени много усилия за преодоляване на различни проблеми, свързани с тях – от точно разпознаване на текст до зрително възприемане.

Adobe Sensei

 

На фона на тези усилия Adobe Sensei е уникален заради подхода си да обединява научните данни с изкуството на човешката креативност. Той се концентрира единствено, но задълбочено в решаване на проблеми на пазарите, за които работят Adobe. Той поддържа Creative Cloud, Adobe Document Cloud и Adobe Marketing Cloud и обхваща цялата платформа на компанията, за да направи работата по-бърза и лесна.

Adobe Sensei съчетава възможностите на Adobe с последните технологични новости в AI, машинното обучение и свързаните с тях област:

  • Огромен масив от съдържание и информация. Тази информация включва всичко от изображения с висока резолюция до данни за кликанията с мишката, извършени от потребителя. Тази анонимна информация захранва системата сAI/машинно обучение. „Както всички знаем от опита си, повече информация води до по-добри резултати Всички наши усиля са насочени към това и така можем да осигурим много по-добри резултати в контекста за нашите потребители,“ казват Adobe.
  • Дълбоко разбиране на начина на потребителите. Компанията използва създаваната десетилетия наред интелектуална собственост, вградена в продуктите си, които са използвани от милиони потребители. Това, заедно с изкуственият интелект помага в области като разпознаване на изображения, подреждането им в категории, разпознаване на шрифтове, маркетингови задачи и интелигентни препоръки.

Десетки услуги, базирани на Adobe Sensei, вече са на разположение в облачните решения на компанията.

Adobe Sensei
в Creative Cloud

  • Интелигентна работа със съдържание: системата използва изкуствен интелект, за да търси и маркира изображения и да прави интелигентни препоръки, когато потребителят търси изображения;
  • Разпознаване на шрифтове: разпознаване на шрифтове от различни ресурси и препоръки за подобни шрифтове, дори от ръкописен текст;
  • Редактиране на лица:открива лицата в изображенията и ги използва отправни точки катп вежди, устни и очи, за да разбере позицията им и да промени изражението, без да разрушава снимката;
  • Семантична сегментация: показва всяка зона от изображението, маркирана с типа ѝ, например дали в тази част на снимката има сграда или небе. Тези зони позволяват лесно селектиране и манипулиране на обекти, с помощта на прости команди.

Нови функции на Creative Cloud, показани на MAX 2018

  • Adobe Stock Visual Search: позволява търсене на подобни изображения като просто завлечете с мишката .jpeg или .png в браузъра си;
  • Face-Aware Liquify: позволява ви да манипулирате частите на лицето на човек, включително да променяте погледа, устата, носа, брадичката и други аспекти.

Източник: theblog.adobe.com
Текстаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама