ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Agfa и Screen представиха CTP системи, които могат да експонират 65 пластини за един час

Agfa и Screen представиха CTP системи, които могат да експонират 65 пластини за един час

Петък, 1 Април 2011 ( прочетена 1794 пъти)


Agfa изпревари Screen с обявяването на новата си термална CTP система Avalon N8, която е базирана на сериите PlateRite 8000N на Screen. Няколко часа по-късно Screen представиха PlateRite HD 8900, която също може да експонира една пластина за по-малко от минута.

Avalon N8

Agfa, която е в партньорство със Screen, обяви две нови допълнения към гамата си термални CTP - Avalon N8-60 и N8-80. Двата нови пълноформатни модела включват подобрени записващи глави. Те осигуряват намалена консумация на енергия, по-високо качество на изображението и по-висока производителност. Двата модела се предлагат с различни скорости на работа. Максимумът е 65 пластини в час. Машините са съвместими с цялото портфолио от термални пластини на Agfa Graphics.

„Когато съчетаете новите системи Avalon с нашите пластини ThermoFuse, Azura TS или Amigo TS, ще получите несравними производителност и качество.”, каза Eddy de Dobbeleer от отдела по маркетинг на крайни устройства в Agfa Graphics. „Новата система, комбинирана с решението ни за управление на работен процес Apogee и системата за растеризиране Sublima, превъзхожда всяко друго решение на пазара по скорост, лекота на употреба и стабилност на процеса.”, допълни той.

Новите модели включват преработени касети за автоматично зареждане, които дават възможност за зареждане на пластини по време на експонацията. Според Agfa консумацията на енергия в режим на готовност е намалена с 85%.

Решението на Screen, беше обявено малко след системата, брандирана като Agfa. Според производителя, целта на новата система е да позволи на печатниците да се справят с по-къси тиражи и да намали времето им за реакция, да намали разходите и вредата върху околната среда. Сериите PlateRite HD 8900 включват високопроизводителната версия PlateRite HD 8900Z, която може да експонира 65 пластини с формат 1 030 x 800 милиметра за един час при разделителна способност 2 400 dpi.

Screen представиха и моделите S и E, със скорост съответно 43 и 34 пластини в час и възможност да комбинират прецизно растеризиране с разделителна способност от 4 000 dpi, за печат с фотографско качество. Screen са включили и режим за 3D печат. „Функции като тези поддържат печат с висока добавена стойност и помагат за отличаването на печатницата на пазара”, казаха от компанията.

Всички модели могат да работят с пластини с размер от 304x305 милиметра до 1 165x950 милиметра. Консумацията на електричество е намалена с 9% по време на работа, в режим на готовност консумацията е 85% по-малка от съществуващите експонатори на Screen. Моделите S и E вече са на пазара, Z ще се продава по-късно тази година.

Източник: agfa.com, screeneurope.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама