ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Agfa и Screen представиха CTP системи, които могат да експонират 65 пластини за един час

Agfa и Screen представиха CTP системи, които могат да експонират 65 пластини за един час

Петък, 1 Април 2011 ( прочетена 1717 пъти)


Agfa изпревари Screen с обявяването на новата си термална CTP система Avalon N8, която е базирана на сериите PlateRite 8000N на Screen. Няколко часа по-късно Screen представиха PlateRite HD 8900, която също може да експонира една пластина за по-малко от минута.

Avalon N8

Agfa, която е в партньорство със Screen, обяви две нови допълнения към гамата си термални CTP - Avalon N8-60 и N8-80. Двата нови пълноформатни модела включват подобрени записващи глави. Те осигуряват намалена консумация на енергия, по-високо качество на изображението и по-висока производителност. Двата модела се предлагат с различни скорости на работа. Максимумът е 65 пластини в час. Машините са съвместими с цялото портфолио от термални пластини на Agfa Graphics.

„Когато съчетаете новите системи Avalon с нашите пластини ThermoFuse, Azura TS или Amigo TS, ще получите несравними производителност и качество.”, каза Eddy de Dobbeleer от отдела по маркетинг на крайни устройства в Agfa Graphics. „Новата система, комбинирана с решението ни за управление на работен процес Apogee и системата за растеризиране Sublima, превъзхожда всяко друго решение на пазара по скорост, лекота на употреба и стабилност на процеса.”, допълни той.

Новите модели включват преработени касети за автоматично зареждане, които дават възможност за зареждане на пластини по време на експонацията. Според Agfa консумацията на енергия в режим на готовност е намалена с 85%.

Решението на Screen, беше обявено малко след системата, брандирана като Agfa. Според производителя, целта на новата система е да позволи на печатниците да се справят с по-къси тиражи и да намали времето им за реакция, да намали разходите и вредата върху околната среда. Сериите PlateRite HD 8900 включват високопроизводителната версия PlateRite HD 8900Z, която може да експонира 65 пластини с формат 1 030 x 800 милиметра за един час при разделителна способност 2 400 dpi.

Screen представиха и моделите S и E, със скорост съответно 43 и 34 пластини в час и възможност да комбинират прецизно растеризиране с разделителна способност от 4 000 dpi, за печат с фотографско качество. Screen са включили и режим за 3D печат. „Функции като тези поддържат печат с висока добавена стойност и помагат за отличаването на печатницата на пазара”, казаха от компанията.

Всички модели могат да работят с пластини с размер от 304x305 милиметра до 1 165x950 милиметра. Консумацията на електричество е намалена с 9% по време на работа, в режим на готовност консумацията е 85% по-малка от съществуващите експонатори на Screen. Моделите S и E вече са на пазара, Z ще се продава по-късно тази година.

Източник: agfa.com, screeneurope.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама