ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Agfa представи пластината за офсетов печат Azura TU

Agfa представи пластината за офсетов печат Azura TU

Понеделник, 18 Ноември 2013 ( прочетена 1744 пъти)


Новата пластина няма нужда от химия за проявяване и описана от компанията като по-устойчива и издръжлива алтернатива за листовите офсетови печатници.

Azura TU

Последното допълнение към продуктовата гама на Agfa беше показано в щаба на компанията в Мортсел, Белгия. Azura TU, освен, че не използва химически разтвор за проявяването, изисква 95% по-малко вода от конвенционалните пластини , казаха от компанията. Azura TU използва патентованата технология на Agfa ThermoFuse. Според компанията тя може издържи до 150 000 тиражни удара. Предшественикът ѝ Azura TS, който беше разработен преди 10 години, има максимална тиражоустойчивост от 100 000 удара.

Новата пластина,
предназначена изцяло за листов офсетов печат не изисква проявяване и промиване. Вместо това, тя използва гумиращ разтвор с неутрално pH за почистване. Това става с модула Azura CX, който има живот на разтвора от 7 000 кв. м.

Глобалният директор на маркетинга за предпечатните решения на компанията Ralph Hilsdon каза: „Пластината осигурява линиатура от 240lpi, която може да се експонира с максимална скорост на повечето CTP устройства и с увеличената тиражоустойчивост, можем да заявим, че наистина покриваме по-голямата част от пазара на листов офсет.

Пластината е и по-стабилна“, добави Hilsdon. „Много хора използват по-евтини хартии и мастила, за да пестят пари, всичко това има ефект върху пластините. Затова покритието им е подсилено, за да станат по-устойчиви на тези фактори.“ Hilsdon каза, че ключовото предимство на Azura TU е намалената консумация на вода и химия и по-малкото количество отпадъци в сравнение с директните конкуренти.‘

Това е наистина екологична пластина. Често се получава объркване, защото някои използват концентриран разтвор за проявяване, затова те твърдят, че имат ниска употреба на химия, но когато се разреди все пак има големи количества отпадъци. С тази пластина няма уловки“.

Източник:
agfagraphics.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама