ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE

Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE

Вторник, 16 Декември 2014 ( прочетена 2248 пъти)


Пластините Azura ТЕ не се от нуждаят проявителна машина, химия и вода и се поставят директно на офсетовата печатна машина. При използването на новите пластини се щади околната среда и значително се намаляват разходите за енергия, консумативи, и поддръжка.

Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE

 

Direct-on-press пластината Azura TE не жертва качеството на изображенията и не променя условията на труд в печатницата. Монтирани на офсетовата машина, Azura TE се държат подобно на традиционно обработени или безхимични пластини. Пластините се почистват много бързо, директно на печатната машина и незабавно приемат мастилото. Това води до перфектно отпечатани листове само след няколко копия.

"В действителност, direct-on-press пластините са готови за употреба веднага след експонацията в плейтсетера". -  каза Guy Desmet, маркетинг ръководител в отдел предпечатен на Agfa Graphics. - "Освен това, Azura TE показват изключителен контраст на изображението, благодарение на нашата патентована Thermochromic Dye технология. Това прави лесна визуалната проверка и означава, че измерването на точката или проверката на пластината може да бъде направено със стандартните устройства. В допълнение, Azura TE имат отлична стабилност на дневна светлина, което е много удобно, ако пластините не могат да бъдат монтирани веднага на машината."

Характерно за direct-on-press пластините без химия Azura на Agfa е отличното литографско поведение в машината, даващ им възможност да реализират до 240 lpi с използването на растеризиране Sublima. Също така Azura TE се откроява със своята стабилност на печат, благодарение на премахването на няколко етапа на производство на пластината, присъщи на традиционно обработените пластини.

Guy Desmet добавя: "Едногодишните полеви тестове в цял свят ни показаха, че Azura TE са съвместими с всички плейтсетери, включително тези, които не са производство на Agfa, и също така с широка гама от мастила и печатни машини. Клиентите харесват лекотата на използване на Azura TE, предимствата им за производителността на системата и качеството на печата."

 

Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE


От създаването си през 2004 г., технологията ThermoFuseTM на Agfa Graphics се е доказала като една от водещите технологии в областта на устойчивото изработване на пластини. Azura TE се основава на същата ThermoFuseTM технология като своите предшественици, работейки с еднослойно покритие на водна основа, съдържащо приемащи мастилото латексови перли, достатъчно малки, за да доставят рязко възпроизвеждане в ниските проценти.

Източник: www.agfagraphics.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама