ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Andrea Mosaic – впечатляващ безплатен софтуер за създаване на фотомозайки

Andrea Mosaic – впечатляващ безплатен софтуер за създаване на фотомозайки

Понеделник, 16 Януари 2012 ( прочетена 4187 пъти)


Printguide проведе кратък тест на Andrea Mosaic. Останахме впечатлени от възможностите за контрол на процеса и скоростта на работа на безплатната програма.


Актуалната версия на Andrea Mosaic 3.33.0 има подробно и добре написано ръководство, от което няма да имате нужда. Работата с приложението е напълно интуитивна. Достатъчно е да изберете папките, в които се намират снимките, които искате да използвате, да изчакате програмата да ги добави в базата си данни, да изберете изображението, което искате да пресъздадете и да настроите параметрите. Точно тук стават видими и предимствата на Andrea Mosaic пред други подобни програми. Писали сме за такива тук и тук.

Индексирането на снимките става по-бързо, отколкото при други приложения, които съм използвал. Генерирането на мозайката също е сравнително бърз процес. Най-големият плюс за Andrea Mosaic са практически неограничените възможности за настройка. Всички те са събрани в един удобен за работа прозорец.

Andrea Mosaic

Ето и някои от основните опции, сред които можете да избирате: отношението на страните на елементите, от които се състои мозайката, в зависимост от пропорциите на използваните снимки, каква да бъде ориентацията им и допустимо ли е да бъдат обърнати огледално. Можете да зададете и колко пъти може да се повтаря всяко от изображенията, колко да е броят на елементите в цялата мозайка и през какъв брой е допустимо да се повтарят, дали да са ориентирани хоризонтално или вертикално.

Andrea Mosaic

Възможностите не приключват с това. Можете да зададете размер и разделителна способност на крайния резултат, да изберете между няколко файлови формата с или без загуба на качество. Има опции и за качеството на обработка, както и други по-маловажни, но полезни възможности.

Andrea Mosaic

Дори и да използвате настройките по подразбиране, крайният резултат е впечатляващ, дори при използване на сравнително малък брой изображения. В примера, който можете да видите тук са използвани 1985 снимки, никоя от която не трябва да се повтаря повече от 3 пъти. Изображението е съставено от 2 000 елемента, тоест програмата не е имала голям избор за всеки от тях.

Можете да свалите приложението оттук. Тя е свободна за лична и търговска употреба, но лицензът и изисква да посочите, че сте я използвали.
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама