ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Apple купи компанията за създаване на приложения за добавена реалност Metaio

Apple купи компанията за създаване на приложения за добавена реалност Metaio

Четвъртък, 4 Юни 2015 ( прочетена 1610 пъти)


В началото на месец Май Apple придоби немската компания Metaio – автор на едноименното приложение за създаване на добавена реалност върху печатни материали.

Самата сделка бе известена едва миналата седмица от сайта TechCrunch, които се позоваха на документ за прехвърляне на акции между двете компании.

 

добавена реалност MetaioМеждувременно Metaio отмени насрочените за месец Юни събития и деактивира своя Twitter акаунт. Само преди няколко дни от компанията прекратиха и продажбите на своя продукт. Когато бяха потърсени за коментар от Apple отговориха по традиционния за тях начин: “Ние често купуваме по-малки технологични компании и също така не коментираме с каква цел правим тези сделки, както и какви са бъдещите ни плановете свързани с тях.”

Какво може да се крие зад тази покупка? Вероятно по този начин Apple ще могат да предложат добавена реалност към своите устройства, директно на ниво операционна система. Това разбира се няма как да се случи веднага, а най-вероятно след около година. Много вероятно е от компанията да рестартират проекта на Metaio за разработване на хардуер за добавена реалност. Сигурно се чудите дали Apple не могат сами да разработят собствено приложение за добавена реалност. Могат, но чрез закупуването на Metaio това ще се случи много по-бързо.

Важно е да се отбележи, че Metaio работи успешно, както под iOS, така и под Android и Windows, а също така се поддържа от повечето хардуерни устройства на пазара. Очакванията са, че както прави и с други придобити услуги, Apple ще спре развитието за останалите операционни системи и ще се съсредоточи само над собствената си, като по този начин ще подобри предлагана услуга за своите клиенти. Всички, които са разчитали на Metaio ще трябва бързо да се преориентират към други платформи в случай, че искат да предлагат услугата добавена реалност и на потребители, работещи с Android и Windows. Остава да видим дали прогнозите ще се окажат верни.

Източник: appleinsider.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама