ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Bobst ще си партнира с Kodak за създаване на машина за дигитален печат на опаковки

Bobst ще си партнира с Kodak за създаване на машина за дигитален печат на опаковки

Четвъртък, 4 Юни 2015 ( прочетена 2141 пъти)


Двете компании преминаха към публични взаимоотношения относно плановете си за създаване на дигитална машина за печат на опаковки.

Bobst ще си партнира с Kodak

 

От швейцарската фирма Bobst ще използват печатните глави Prosper на Kodak. Те заявиха, че планират да представят новата си машина на изложението Drupa.

Подробности за проекта над които работят, както и неговият статус ще бъдат съобщени следващата година. В съвместно изявление компаниите заявиха, че новият проект идва в отговор на нарастващото търсене на нови решения за печат на различни видове етикети.

Главата Prosper на Кодак, която печата еднопасово върху гофриран картон още не е официално представена. Въпреки това идеята далеч не е невъзможна. Знае се обаче, че гъвкавите медии ще бъдат по-не предпочитани, тъй като Prosper използват мастила на водна основа, което от своя страна поражда въпроса за сушенето.

Jean-Pascal Bobst, главен изпълнителен директор на Bobst Group коментира: Гъвкавост на времето за пускане на пазара и оптимизирането на крайната цена са все по-важни за клиентите ни. Затова за разширяване на възможностите си ние решихме да обединим сили с Kodak, разчитайки на тяхната познания в машините за дигитален печат.

„Нашите компании работят съвместно над нови индустриални решения, които ще предложат на нашите клиенти нови възможности за техния бизнес. Все пак от Bobst предпочитаме да говорим за продуктите си само, когато те са готови за работа в промишлената област, обясни говорител на фирмата“.

Bobst работи с главите Prosper в централата си в Швейцария, но решиха да не обсъждат пътят, по който ще поемат. „Имахме идея да представим новият си продукт през лятото, но това ни отне повече време отколкото очаквахме“.

За Kodak партньорството с Bobst е най-добрата сделка направена за главите Prosper. Главният изпълнителен директор Antonio Perez, каза: Нашето споразумение с Bobst Group е чудесен пример за това как бихме искали да се развива бизнесът ни, чрез синергично сътрудничество и продукт създаден в полза на клиента.“

Опаковките до голяма степен са нова територия за дигиталният печат. Въпреки това големите концерни вече имат своите версии, с които да атакуват нишата. За НР, например това е Indigo B2, за Canon - Océ Infinistream.

Никой в Bobst обаче не смята, че дигиталните технологии ще изместят аналоговите. "Смятаме, че те са взаимно допълващи се. Предизвикателството е да се уверите, че новите технологии са приемливи за хранително-вкусовата промишленост ", казва говорителят на Bobst.

Източник: www.printbusiness.co.uk
Преведе: Радина Тамойкинаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в дигитална печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама