ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Bridgeshire Packaging инсталира първата печатна система HP FB7600 в света

Bridgeshire Packaging инсталира първата печатна система HP FB7600 в света

Вторник, 7 Февруари 2012 ( прочетена 1439 пъти)


Британската компания Bridgeshire Packaging е първата в световен мащаб, която е купила плосък принтер HP Scitex FB7600 с ширина на печат 3,2 метра.Обявената цена на машината е 650 000 британски лири. Според Andrew Whittle, директор на Bridgeshire Packaging, която им 50 служители, инвестицията в FB7600 е голяма стъпка напред за компанията, която използва и цифрова машина Inca Columbia, както и линия за сито печат.

Whittle каза: „Целта ни беше да подобрим ефективността на производството и да намалим времето за реакция. Вече се питаме как сме се справяли без FB7600. Чрез нейните възможности успяхме да увеличим производствения си капацитет.”

Bridgeshire Packaging използва новата машина предимно за производство на рекламни пана. Най-често те се печатат върху велпапе и са предназначени за различни клиенти, включително големи вериги супермаркети. „В момента повече от 95 процента от продукцията на FB7600 е на велпапе, но печатаме и на други материали като пенокартон, винил, плоскости от полипропилен за банери и външна реклама ”, добави Whittle/

HP FB7600 беше представена през октомври. Тя има ширина на печат 3,2 метра и може да печата върху разнообразни твърди и гъвкави материали.
Максималната й скорост на печат е 500 кв. м в час. Сред материалите, на които може да печата са велпапе, хартия, пенокартон и пластмаси, подходящи за употреба както в помещения, така и на открито. Машината може да печата върху материали с дебелина до 25 милиметра и размер до 1 650 x 3 200 милиметра.
Машината използва 312 пиезоелектрически печатни глави Scitex X2 с drop-on-demand технология. Всяка от тях има 128 дюзи, тоест машината печата през общо 39 936 дюзи. Според HP по този начин FB7600 осигурява количествата мастило, нужни за висококачествен печат и богата цветова гама.

Източник: printweek.com, hp.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама