ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Brother използва термална технология за цветни етикети и снимки без консумативи

Brother използва термална технология за цветни етикети и снимки без консумативи

Понеделник, 4 Февруари 2019 ( прочетена 1061 пъти)


Новият принтер на Brother ще произвежда цветни етикети и снимки без мастило, тонер или ленти с помощта на технологията Zero Ink.

 

Сега ZINK си партнира с Brother International Corp., чийто компактен цветен принтер Brother VC-500W беше представен за пръв път на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас.

Този принтер, който използва технологията без мастило и хартията на ZINK, може да отпечатва пълноцветни цифрови графики и текст върху снимки и етикети, без да е необходимо време за сушене. Принтерът Brother е компактно решение, предназначено за крайни клиенти и може да отпечатва изображения от телефони и таблети. Затова ще бъде пуснат в продажба чрез онлайн търговците Amazon, Best Buy, Office Depot и Staplе в САЩ през февруари 2019 година.


Патентованата технология на компанията ZINK Zero Ink дава възможност на всеки принтер да произвежда цветни етикети или дори гъвкави опаковки, без мастило, тонер или ленти.
Това може да се направи - с висококачествени резултати - като се използва технология за термално изобразяване, подобна на тази в системата за печат ZINK Zero Ink, която вече е достъпна за опаковъчни приложения.

Печатната технология и субстратът, който е патентована термална хартия, са на частната компания ZINK Holdings LLC. Навлизането на компанията при опаковките следва успеха й на потребителския пазар. От няколко години марки като Canon, HP, Polaroid и LG използват технологията на ZINK в мобилните фотопринтери, предназначени за потребителите.

 Неразделна част от технологията на ZINK Zero Ink е тяхната термална хартия, която е водоустойчива и устойчива на разкъсване и размазване. Хартията съдържа седем слоя, включващи вътрешни слоеве от чувствителни на топлина безцветни кристали, които се превръщат в циан, в магента или жълто, защитно покритие и чувствителен на натиск самозалепващ гръб. Цветовете в хартията се активират, когато принтерът нагрее субстрата. Хартията може да се рециклира, а печатната резолюция е 300 dpi. Размерите на принтера са 113 x 116 x 96 милиметра.

Съвместимите с ZINK принтери, отпечатват хартията еднопасово. Хартията е бяла, когато влиза в принтера, и излиза пълноцветно отпечатана. ZINK Holdings има около 80 издадени патента в международен план, за да защити различните елементи на своята технология.


Източник: Brother USA

Текста написа: Десислава Тодороваprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама