ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Canon оповести плановите си за навлизане в пазара на 3D печат

Canon оповести плановите си за навлизане в пазара на 3D печат

Четвъртък, 22 Октомври 2015 ( прочетена 1110 пъти)


От Canon оповестиха своето намерение да навлязат в пазара на 3D печат. Това се случи по време на изложението Canon Expo в Париж. Там компанията разкри, че работи по собствен проект на устройство за 3D печат.

Въпреки, че не бе демонстрирана самата машина, от Canon показаха отделни прототипни части и представиха своите намерения и цели.

 

3D печат  CanonСпоред представители на компанията съществуващите системи имат редица недостатъци, сред които спадат ниската скорост за изработка, малкият набор от материали за производство и ниската устойчивост и продължителност на живот на произведените продукти. От Canon посочиха и своите забележки относно точността на крайните продукти.

Решението на Canon е система, работеща по напълно нов метод. Тя ще използва смоли, чрез които на клиентите ще се предложи материално разнообразие. Според компанията техният 3D принтер ще намали изискванията от допълнителни обработки след изработка.

Докато останалите се задоволяват със създаване на нова система, от Canon искат да създадат изцяло нова цифрова среда, която наричат „3D интегриран софтуер”. Това включва 3D скенери, принтери и инструменти за дизайн, които да позволят на всеки начинаещ потребител да създаде свой 3D дизайн. В бъдеще Canon възнамерява да разработи цялостно решение, позволяващо едновременно бързо създаване на прототипи и серийно производство.

Всичко това изглежда като доста сложно начинание. Ето защо от Canon признаха, че новата система може да стане реалност след най-малко 2 години. Време, през което могат да се променят много неща.Източник: www.rapidreadytech.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама