ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Canon превръща в своя основна цел обучението на дизайнери и печатници в областта на inkjet технологиите

Canon превръща в своя основна цел обучението на дизайнери и печатници в областта на inkjet технологиите

Понеделник, 1 Август 2016 ( прочетена 1291 пъти)


От Canon са си поставили нелесната задача да образоват дизайнерите, но и да помогнат на печатниците в областта на inkjet технологиите. За целта са създали специална секция с полезни материали в своя сайт. За част от тях се изисква попълване на регистрационна форма, други са платени, а има и напълно безплатни.

книги за дизайнери

 

Едно от полезните четива е книгата „The Designer’s Guide to Inkjet” с автори Elizabeth Gooding и Mary Schilling. Поводът за нейното написване е всеобщото схващане от страна на дизайнерите, че е работа на печатниците да коригират файловете, които са получили за печат. Това често е причина за главоболия, лечението за които е именно подобен род издания. Основният проблем, който се отбелязва в книгата е, че дизайнерите не са подготвени да създават файлове за различни типове печатни технологии. В книгата са разгледани въпроси като абсорбирането на мастило от различни типове хартия и най-вече защо недоброто цветово съотношение може да оскъпи процеса по производство. Разбира се, разгледани са и много други параметри, оказващи влияние върху качеството на печат, но вместо да навлизаме в детайлни подробности най-доброто решение е да се запознаете с цялата книга, изтегляйки я напълно безплатно, само срещу регистрация от сайта на Canon.

Друга книга от Canon, със заглавие “The Inkjet Edge” е насочена към печатниците. В нея се разглеждат различните аспекти и подготовки, които трябва да се направят при внедряване на мастиленоструйни технологии като част от портфолиото с услуги при печатниците. В нея могат да бъдат намерени много примери и статистики, базирани на опита на Canon в тази сфера. Книгата може да бъде закупена срещу сумата от 25$, като може да видите повече за нея във видеото, представено в Youtube:За финал от Canon представят, отново само срещу безплатна регистрация, набор от три документа, съдържащи различни казуси. Те са разделени в различни области, които се очаква да са най-печеливши за inkjet технологиите в бъдеще, а именно: издаването на книги, печатът на комерсиални продукти и транзакционния сегмент. Всеки от тях може да изтеглите оттук.

Източник: Canon
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама