ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Canon представи второто поколение Imagerunner Advance

Canon представи второто поколение Imagerunner Advance

Понеделник, 3 Декември 2012 ( прочетена 1315 пъти)


За момента единствената пълноцветна машина от новата генерация е Imagerunner Advance C9200 Pro. Тя е ориентирана към производствени среди с ниско натоварване и печатни отдели на различни организации.

C9280 може да печата на листове с формат 330x487 mm, на хартия с или без хромово покритие и тегло до 300 г/кв. м.. Скоростта на машината е до 80 страници в минута при черно-бял и 70 страници в минута при пълноцветен печат. Тя може да сканира ди 200 изображения в минута и включва нова система за отдалечено изключване за пестене на енергия и функция за изтриване на харддиска за повишена сигурност.

Imagerunner Advance C9200 Pro

Машината включва и възможности за скрепване с тел, перфорация, влагане, различни типове сгъване, производство на брошури и рязане. Според производителя, C9280 се стреми да запълни празнината между офисното решение Canon Imagerunner Advance C1 Plus и системите за професионален печат с различно натоварване от сериите Imagepress.

Нова технология е помогнала за намаляване на времето за подготовка на машината на 31 секунди. Моделът разполага с най-новия контролер на EFI и избор между две RIP решения, базирани на Fiery. Първото е Imagepass A2 вградена система за „среди с ниско натоварване“, като копирни студия и корпоративни отдели за печат. Другият вариант е външно RIP решение Canon Colourpass за малки печатници, които тепърва въвеждат цифрови технологии и целят увеличаване на производителността и ефективността.
Европейският продуктов мениджър на Canon за професионалните печатни решения Paul Knowles каза, че най-новият модел е резултат от обратната връзка, осигурена от партньорите и клиентите на компанията, които професионално се занимават с печат.

„Направихме фина настройка на функциите, за да увеличим производителността, гъвкавостта и сигурността, като освен това обръщаме голямо внимание на опазването на околната среда. Това ново поколение е идеално за къси тиражи и бизнес приложения като обучителни материали, доклади, дисертации, бюлетини, книжки и брошури.“, добави той.
През миналия месец Canon показа и второто поколение черно-бели печатни системи Imagerunner Advance C8200 за леко производствено натоварване. Гамата се състои от три модела: C8205, C8285 и C8295. Те предлагат технологии за шиене с тел и други типове довършителни операции, както и функция за отдалечено изключване и изтриване на информацията на твърдия диск.

Knowles каза, че очаква голямо търсене на новите машини. „Очакваме засилен интерес към новите модели от корпоративните отдели за печат и копирни студия. Те ще бъдат привлечени от ключови възможности, като извършване на повече дейности на място, подобрено управление на общите и оперативни разходи, повишена конкурентоспособност и бързо възвръщане на инвестицията.“

Източник: canon.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама