ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Canon представи серията плоскопечатни принтери Océ Arizona 1200

Canon представи серията плоскопечатни принтери Océ Arizona 1200

Сряда, 3 Февруари 2016 ( прочетена 1190 пъти)


Océ Arizona 1240, 1260 и 1280 са част представители на четвъртото поколение гамата, от която до момента са продадени 5000 машини по целия свят.

oce arizona

Машините се предлагат с два размера на плота за печат - 1,25x2,5m и 2,5x3,08m и допълнителна опция за медии на ролка с ширина до 2,2m. Те предлагат някои от възможностите на серията 6100, която беше представена миналата година на Fespa. Устройствата използват система за висококачествен печат Océ VariaDot, може да използва до шест цвята, да бъде оборудвана с бяло и лак, с опция за светъл циан и светла магента. Има седем различни размера на дюзите от 7 до 42pl.

Регистъра на цветовете е подобрен чрез добавяне на „активно позициониране на пикселите.“ Чрез него машините сканират плота и материала и настройват нанасянето на мастило според тях. Директора на групата за широкоформатен печат Dominic Fahy каза, че това позволява по-добър регистър на цветовете върху неправилни форми и по-тежки материали.
„Това е особено важно за плотовете с по-големи размери,“ допълни той. „Вакуумната система също е подобрена. Можете да използвате по-широка гама материали. Допустимо е дори някои от тях да бъдат леко порести, защото по-силният вакуум е в състояние да ги държи."

Друго просто, но важно подобрени е пневматичната система с щифтове за лесно и прецизно зареждане на твърди материали. „Можете да плъзнете плоскостта върху тях, за да знаете, че е на мястото,“ добави Fahy. „Досега, щеше да ви се наложи да мерите с линийка; сега можете много бързо да заредите материала, просто го плъзгате на щифтовете. Нашите клиенти наистина харесват това, защото е по-лесно и пести материал.“

Системата използва система за сушене с UV лампи от трето поколение, която излъчва по-малко топлина и позволява повече приложения и гъвкавост. Добавянето на автоматизирана поддръжка на място на печатащите глави, която отнема три минути, намалява риска от човешка грешка или забравяне на процедурата за почистване.

Източник: canon-europe.com

Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама