ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Canon представи технологията Velocity на drupa

Canon представи технологията Velocity на drupa

Четвъртък, 10 Май 2012 ( прочетена 2143 пъти)


Canon се надява да привлече клиенти от голямоформатния офсетов пазар със строго секретно мастиленоструйно устройство Océ, което е съвместно разработено с Memjet под кодовото име „Проект Скорост“ („Project Velocity“).Машината е показана на щанда на Canon, където потребителите могат да видят как изпълнява поръчки за продукти с формат A0 (841 × 1189 mm) като карти и плакати със скорост от 500 листа в час. Тази скорост се дължи на печатащите глави Memjet. Velocity е повече от четири пъти по-бърза от най-бързата машина в актуалната гама на Océ, ColorWave 650, която беше показа на drupa 2012.

Velocity използва масив от пет печатащи глави Memjet, които осигуряват резолюция от 1600x800 точки на инч. Главите нанасят повече от три милиарда капки мастило в секунда.

Michael Boyle, международен маркетингов директор на Océ, каза, че изключителната скорост на Velocity предлага не само възможност за разширяване на възможностите на доставчиците на широкоформатния печат, а е подходяща и за офсетови печатници в контекста на нарастващото търсене на къси тиражи и персонализирана информация.

Той добави, че Velocity е технология с висока производителност. Системата ѝ за работа с хартия на роли е базирана на технологията от сериите ColorWave 6 на Océ. Машината използва Adobe PDF работен процес с потребителски интерфейс, базиран на VarioPrint 6320 и PowerM контролер. Технологията Velocity е тествана на материали с тегло от 65 до175 грама на кв. м. Boyle уточни, че на drupa се демонстрира само технологията и машината ще претърпи допълнително развитие преди да започне да се доставя на клиентите.

Източник: print.de
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама