ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Cimpress купи Tradeprint в края на юли

Cimpress купи Tradeprint в края на юли

Сряда, 12 Август 2015 ( прочетена 1626 пъти)


Компанията Cimpress, която е част от групата Vistaprint направи множество придобивания на фирми, свързани с печата и рекламата в Европа през последните 16 месеца.

Cimpress купи Tradeprint

 

Само през изминалата година те станаха собственици на италианската компания Pixartprinting, френската Exaprint и австрийската Druck und Handelsgesellschaft. Последно към портфолиото бяха добавена френската FL Print, която е web-to-print startup компания и шотландската Tradeprint. Интересното е, че придобитите марки запазват своята идентичност.

Президентът и главен ипълнителен директор на Cimpress, Robert Keane смята, че скоростта за изработка и доставка е следващата граница пред бизнеса с търговия на печат. Той дава висока оценка на разработения бизнес модел на Tradeprint, при който производството се изпълнява в същия ден, а доставката на следващия. „Това е невероятно ценна услуга за посредниците на пазара, които обикновено работят при много съкратени срокове”, заяви той.

Собственикът на Tradeprint (търговска марка на FairPrint Distribution) Paul Anderson обяви, че двете страни са водили преговори през последнте няколко месеца. „След спечелването на наградата на PrintWeek за компания на годината с нас се свързаха редица компании, но ние бяхме впечатлени от това, което биха могли да ни предложат от Cimpress. Можехме да видим как другите придобити от тях компании се развиват положително след придобиването.” Anderson е прехвърлил 100% от дяловете си в дружеството на Cimpress, като той ще остане като стратегически съветник. Изпълнителният директор и останалата част от управленският екип в Tradeprint ще запазят постовете си.

Към момента компанията е насочила вниманието си основно към изработката на листовки, брошури, визитки, бланки и плакати. Тя разполага с две офсетови машини с формат В1 (10-цветен Heidelberg Speedmaster XL106 и 8-цветна KBA Rapida 106), с цифрова HP Indigo 5500, както и с широка гама оборудване за довършителни процеси.

От Cimpress пък оповестиха намерението си за допълнителни инвестиции в размер на стотици милиони долари в следващите пет години, за разработване на собствен софтуер и технология за производство, които ще са достъпни за всички придобити компании в тяхната група. До средата на настоящата година продажбите на Cimpress в световен мащаб са нарастнали с 18% до 1,5 милиарда паунда, а тези в Европа са се повишили с 28% до 644 милиона долара. Сделката с Tradeprint е завършена на 31 юли тази година, като условията по нея не бяха уповестени. Към 2014 година Tradeprint има 77 души персонал. Продажбите и за последната година преди промяната на собствеността са се увеличили с 20,6% до 9,1 милиона паунда, а компанията е декларирала печалба в размер на 2,1 милиона паунда.

Източник: https://cimpress.com/
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама