ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Cimpress ще придобие водещата френска Web-To-Print компания Exagroup SAS

Cimpress ще придобие водещата френска Web-To-Print компания Exagroup SAS

Петък, 6 Март 2015 ( прочетена 1790 пъти)


Cimpress NV е лидер в масовото персонализиране и компания-майка на Vistaprint. От компанията обявиха, че са достигнали до споразумение за придобиването на Exagroup SAS, една от водещите web-to-print компании в Европа, която се фокусира върху обслужването френски специалисти в областта на графичните изкуства и печата.

Придобиването подкрепя стратегията на Cimpress за изграждане на софтуерно-съвместима оперативна платформа, която да събере и оптимизира веригата за доставки и производство на масови потребителски продукти като визуална комуникация, печат, облекло и рекламни продукти. Exagroup предлага голямо разнообразие от продукти с високо качество и сложна мрежа от аутсорсинг партньори, които се очаква, с течение на времето, значително да разширят обхвата и дълбочината на достъпен избор от платформата за масово персонализиране на Cimpress.

Cimpress се представя на пазара чрез портфолио от специализирани и насочени марки, а Exagroup допълва стратегията на Cimpress в това отношение. Най-голямата марка на Exagroup - Exaprint, работи за професионалисти в областта на графичните изкуства и офлайн печатниции, които от своя страна препродават на крайните потребители. Exagroup има мрежа от близо 1000 web-to-store партньори за продажби на дребно под марката PrintyShop и чрез марката Pure Impression.

Съгласно условията на споразумението, Cimpress ще придобие 70% от акциите на Exagroup на цена от около 91,5 милиона евро, с опция за придобиване на останалите 30% от акциите през 2019 г. на цена между 39 милиона евро и 47 милиона евро, в зависимост от постигането на предвидените финансови резултати за календарната 2017 година. През календарната 2014 година, приходите на Exagroup са били около 76 милиона евро. От Cimpress очакват сделката да приключи окончателно през четвъртото фискално тримесечие на 2015.

Текста написа: Мария Шабанска

Източник: ir.vistaprint.com
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама