ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Corel представи CorelDRAW Graphics Suite X6

Corel представи CorelDRAW Graphics Suite X6

Сряда, 21 Март 2012 ( прочетена 3692 пъти)


Нововъведенията в CorelDRAW X6 го правят по-подходящ за създаване на дизайн на печатни материали.

coreldraw x6Corel пусна в продажба обновената версия 6 на CorelDRAW Graphics Suite. Новите функции и инструменти предлагат подобрена функционалност, особено в областта на печатния дизайн. CorelDRAW Graphics Suite X6 се състои от седем части: програмата за работа с векторна графика и илюстрации CorelDRAW, редактора на растерни изображения Photo-Paint, инструментът за векторизиране PowerTRACE, софтуерът за създаване на уебсайтове Website Creator, инструментът за екранни снимки Capture, браузърът Connect, и средство за експорт на файлове, наречено PhotoZoom Pro 2.

Сред по-значимите нововъведения са възможността на CorelDRAW X6 да номерира страници, подобрените възможности за задаване на размери на документите и нов Lorem Ipsum инструмент, който добавя примерен текст. По този начин приложението става по-подходящо за създаване на печатни рекламни материали и други дизайнерски проекти. Добавени са и нови инструменти за трансформация на векторните графични елементи.

Сред полезните нововъведения са цветовите хармонии (Color Harmonies), които позволяват на дизайнерите да изберат набор от цветове, след което да го „завъртят” така, че връзката между цветовете се запазва, докато самите те се променят. CorelDRAW Graphics Suite X6 вече има поддръжка на 64-битови и многоядрени машини.

Основните нововъведения включват:
  • Подобрена поддръжка на OpenType шрифтове
  • Новите цветови хармонии
  • Поддръжка на 64 битови и многоядрени системи
  • Нови инструменти за работа с векторни елменти
  • Подобрена работа със стилове
  • Подобрени възможности за оформление на страниците
  • Ново приложение за създаване на интернет страници Corel Website Creator X6
„Хората търсят софтуер, който дава професионални резултати без да е сложен. Това е особено важно за тези, които разчитат на графичен софтуер за бизнеса си”, каза Kathleen Maher, старши анализатор в компанията за пазарни анализи Jon Peddie Research. „CorelDRAW Graphics Suite е създаден с тази цел и виждаме, че продължава да я следва. Балансираните нови функции правят софтуера подходящ за опитните дизайнери, но новите потребители все още могат да се научат да го използват бързо.”

Потребителите, които купят X6 ще получат 10 000 висококачествени векторни изображения, както и 1 000 нови професионални снимки с висока резолюция, 1 000 OpenType шрифта, включително популярни гарнитури като Helvetica. Към всичко това се добавят голям брой шаблони, рамки и мотиви.

Пълнофункционална пробна версия  можете да намерите на сайта на Corel.  Пак там продуктът се предлага на цена €718,79 за пълната версия и €346,84 за ъпгрейд.

Източник: corel.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама