ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Drupa вече ще се провежда на три години

Drupa вече ще се провежда на три години

Петък, 13 Февруари 2015 ( прочетена 2179 пъти)


След известен период на спекулации, и отлагане заради негативната реакция на изложителите, Drupa ще промени периодичността си от четири на три години след провеждането на шоуто през 2016.

друпа

 

Решението е одобрено от комитета на Drupa. Точните дати на бъдещите изложения все още не са потвърдени, но има информация, че ще се проведат през „традиционния“ месец май през 2019, 2022 и 2025. Промяната ще помогне и за разминаване с друго важно за индустрията събитие, Interpack. Без нея и двете изложения щяха да се проведат през 2020.

„Изложителите на Drupa, които специализират в производството на опаковки щяха да преживеят изключително стресираща 2020, затова промяната определено е в полза на клиентите,“ каза Werner Dornscheidt, президент и изпълнителен директор на Messe Düsseldorf, която провежда и двете събития.

Claus Bolza-Schünemann, председател на борда на Drupa и президент на KBA, обясни, че промяната е предизвикана от промяната на начина на работа на индустрията: „Целият печатен процес се промени радикално заради интернет и цифровите технологии. Появиха се нови приложения и решения, както и нови бизнес сфери. В същото време интересът към нови технологии като 3D печата, печата на електронни елементи и функционалния печат нараства.“
Messe предизвика вълнения след Drupa 2012 о обяви, че обмисля да направи подобна промяна, което беше оценено като ход, насочен срещу Informa, организаторът на Ipex. Тригодишна периодика, стартирана в онзи момент би довела до съвпадение на изложенията през 2018 и би принудила производителите да избират между тях. В крайна сметка, през ноември 2012 беше решено шоуто да се съкрати до 11 дни, без да се променя периодичността му.

„По-важно от всякога за нашите клиенти е да имат поглед върху новите технологии и да се запознаят с нови бизнес модели и решения. Drupa е единственото специализирано изложение в света, което може да предложи това – и ще продължи да го прави на всеки три години в бъдеще,“ добави Bolza-Schünemann.

Peter Hall, от Informa, който отговаря за Ipex, коментира решението на Messe: „Не съм особено изненадан от новините, защото Drupa вече е взимала веднъж това решение. То не променя нищо в плановете ни за Ipex, но тази информация ще ни помогне да избегнем всякакви припокривания, които може да са неудобни за изложителите ни.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама