ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Drupa остава на 4 години

Drupa остава на 4 години

Сряда, 7 Ноември 2012 ( прочетена 2266 пъти)


Drupa се подчини на желанията на индустрията и ще се провежда на четири години. Продължителността на изложението вече ще е по-малка. Тези решения бяха взети от двадесет членния комитет събитието.

drupa друпа

„Много новаторски изложители и успешните им клиенти биха били много доволни от по-често провеждане на събитието. Въпреки това, основните доставчици в индустрията планират всичките си дейности на търговски изложения на базата на глобални концепции. Надеждното планиране е от изключително значение от гледна точка на сегашния икономически климат и ситуацията на международните пазари“, каза Kai Büntemeyer, председател на Асоциацията за хартия и печатни технологии на VDMA, един от ключовите членове на комитета на Drupa.

Придържането към четиригодишната периодичност беше приветствано от повечето изложители, които заявиха, че преминаването към тригодишен цикъл ще увеличи разходите във време, в което маржовете вече са под постоянно напрежение. Drupa отговори на реакциите на изложителите като не само взе решение за запазването на досегашната периодичност, но и намали продължителността на шоуто до 11 дни. През 2016 събитието ще се проведе от 31-и май до 10-и юни.

Werner Matthias Dornscheidt, изпълнителен директор на Messe Düsseldorf, каза, че съкращаването на изложението отразява променените нужди на изложителите и посетителите и променящата се демография на втората група. „Тази година на Drupa 78% от посетителите от чужбина и 52% от германските посетители бяха от висшия мениджмънт. Това е ръст съответно с 4 и 5 процента спрямо 2008. Това прави заемането на два уикенда ненужно. С единадесет дни – 9 работни и един уикенд отговаряме перфектно на нуждите на изложителите и посетителите“, добави той.

Решението за запазване на четиригодишната периодичност беше прието добре и от конкурентните събития, защото преминаване към три годишен модел би довело до припокриване с глобални събития като Ipex 2014 и Igas през 2015. Промяната би навредила и на много изложения, които щяха да са принудени да се съобразят с новия формат на Drupa, ако той беше приет.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама