ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Drupa ще се провежда на три години от 2015

Drupa ще се провежда на три години от 2015

Петък, 12 Октомври 2012 ( прочетена 1970 пъти)


В отговор на променящата се среда в индустрията изложението ще се провежда на всеки три години и вероятно ще трае по-кратко, като промените ще влязат в сила през 2015.

От известно време в индустрията се носеха слухове, че организаторът на Drupa Messe Düsseldorf е проверявал какво е отношението към промяна на честита на шоуто. Вчера (11.10) директорът на Drupa Manuel Mataré потвърди тази информация. Mataré каза, че организаторите са събирали мнения от изложители и посетители в продължение на месеци и са стигнали до заключението, че изложението трябва да намали сегашната си 14-дневна продължителност.Друг извод е,че събитието трябва или да се придържа към досегашната си четири годишна периодичност или да я намали на три години. Mataré подчерта, че крайното, формално решение трябва да бъде взето от комитета на Drupa, но че преминаването към новия модел е практически сигурно.

„Има три въпроса, които ще разгледаме, като най-важният е какво да е съдържанието на следващата Drupa и как изпревари и отрази промените в индустрията. Вторият въпрос е продължителността на Drupa. Стигнахме до извода, че трябва да се съобразим с желанията на индустрията и да я съкратим, най-вероятно до 11 дни с уикенд по средата на периода“ -0 каза Mataré - „Третият въпрос е „кога“. Има сериозни основания за три години, както беше през седемдесетте и сериозни основания периодът да е четири години. Най-сериозната причина да останат четири години е, че хората не обичат промените.“

Въпреки това, Mataré подчерта, че не само изложителите и посетителите имат желание за промяна на периодичността, а и Messe Düsseldorf има още две изложения с подобен мащаб, които се провеждат на три години, Interpack и изложението за пластмаси K. Налице и значителен брой изложители, които присъстват на повече от едно от събитията. Така има възможност, ако Drupa се премести през 2015, трите изложения да се провеждат в една година. Следващата подобна възможност ще е през 2027.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама