ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Drupa 2012 приключи с оптимизъм

Drupa 2012 приключи с оптимизъм

Четвъртък, 17 Май 2012 ( прочетена 2334 пъти)


Някои наричат изложението “drupa на еволюцията“ заради излизането на цифровия печат на водеща позиция.

Броят на посетителите е намалял с 18% спрямо 2008. Общият брой на посетителите не достигна 390 000, каквито бяха очакванията, а беше 320 000 души. Въпреки това, производителите изтъкнаха, че качеството на посетителите се е повишило драматично. На изложението са присъствали хората, които могат да вземат решения, при това, готови да правят бизнес.

Landa предизвика най-голямата сензация на drupa
Компанията представи технологията си за нанографски печат. Тя прие депозити за „стотици“ нанографски преси, въпреки, че технологията все още не е готова за пазара. Най-голям интерес е предизвикал моделът S10 с формат на печат B1. Основателят и председател на компанията Benny Landa каза: „Толкова съм щастлив, за нас шоуто беше фантастично.“
„Една от целите ни беше да се опитаме да стимулираме индустрията, като дойдем тук с по-оптимистична и позитивна гледна точка. Очаквах, че ще окажем голямо въздействие, но това, което ме изненада най-много, беше реакцията на потребителите. Тя беше удивително положителна, както към нашето послание, така и към технологията.“

HP надхвърли двукратно планирания брой продажби на новото HP Indigo 10000,
дигитална печатна машина с течен тонер и формат B2. Освен това, от компанията обявиха „огромни продажби“ на новите HP Indigo 5600 и HP Indigo 7600, както и за успех на сериите им мастиленоструйни ролни преси, както и на машините им за печат на етикети и опаковки. Francois Martin, световен маркетинг директор на HP Graphic Solutions каза: „Като изложение, drupa 2012 доказа, че е шоу за всички производители на печатна техника, където посетителите отиват, за да купуват решения, които са готови за пазара.“

От KBA съобщи, че са подписали договори за „трицифрено число милиони евро“
Компанията докладва и за 4% ръст в продажбите за първата четвърт на годината, както и ръст от 8% в поръчките за листови печатни машини. По време на шоуто са постъпили заявки и за ролни преси от Германия и Франция.

Производителят на довършителна техника Duplo е реализирал продажби за три милиона евро по време на шоуто, с един милион над очакваното ниво.

Canon също са постигнали успехи с 270 продажби на производствени печатни системи от гамите на Canon и Océ. Директорът им в областта на професионалния печат David Preskett нарече drupa 2012 „истински успех“.

Президентът на Drupa 2012, председателят и изпълнителен директор на Heidelberg,Bernhard Schreier, каза, че шоуто е „глътка свеж въздух за сектора“. „Тук, в Дюселдорф, бяха сключени сделки и беше поставена основата на успешното бъдеще на индустрията“, заяви той.

Можете да видите музикално видео с акцентите от изложението тук:Източник: www.drupa.de, printweek.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама