ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet DuPont отпразнуваха хилядната инсталация на Cyrel FAST

DuPont отпразнуваха хилядната инсталация на Cyrel FAST

Сряда, 21 Декември 2011 ( прочетена 1295 пъти)


DuPont CyrelFAST е най-популярното решение за производство на флексопечатни форми в индустрията.

Хилядната система е инсталирана в SGS International във Флорънс, Кентъки, САЩ. DuPont CyrelFAST е на пазара вече 10 години. Системата за производство на термални форми за флексографски печат беше представена през 2000 г. на Drupa и излезе на пазара през 2001. Тя не изисква използване на разтворители или други течности.

„Бяхме сред първите потребители на Cyrel FAST и сега имаме 17 системи FAST във фабрики по целия свят”, каза Marriott Winchester, вицепрезидент на SGS. „Първоначално харесахме системата заради сухия процес с малко въздействие върху околната среда и възможност за бързо производство на форми. Благодарение на подобрената й екологичност можем да започнем нови операции без да се притесняваме от нормите за опазване на околната среда.”

DuPont Cyrel FAST отстранява необходимостта от обработка чрез разтворители и изцяло премахва етапа на сушенето. Това намалява количеството отделяни парникови газове с 50% и консумацията на енергия с над 60%. За последните девет години, преминаването към Cyrel FAST е спестило отделянето на 500 тона въглероден диоксид в атмосферата, както и енергийния еквивалент на 19 милиона литра бензин.

DuPont Cyrel FAST разчита на два ключови елемента – компактен термален експонатор и флексо форми Cyrel FAST Те са разработени специално за термична обработка без течности. Експонаторът Cyrel FAST в момента се предлага в два формата: 900х1200 и 1067х1525 милиметра. На Drupa 2012 ще бъде представена и версия с максимален размер на формите 1300х2000 милиметра. Формите Cyrel FAST Plates се предлагат в широка гама размери, дебелина и разновидности, за да отговорят на различните нужди на опаковъчната индустрия.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама