ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Eвропейската печатна индустрия остава значим бизнес сектор

Eвропейската печатна индустрия остава значим бизнес сектор

Вторник, 22 Февруари 2011 ( прочетена 2282 пъти)


Според InfoTrends европейската печатна промишленост продължава да е голям бизнес сектор с общ оборот от почти 150 милиарда евро.

InfoTrends са изготвили нов анализ и прогноза за обема и развитието на европейската печатна индустрия. Според данните им, бизнес сектора има общ оборот от почти 150 милиарда евро. Повече от половината от него е заслуга на производственият печат с търговска цел. Фирмите и организациите, които произвеждат рекламни материали или опаковки за собствените си нужди допринасят с 10% общия оборот в Европа. Приносът на други типове организации, които се занимават с печат, е значително по-малък.

„За да изготвите успешна маркетингова стратегия или прогноза, първо трябва да уточни броя фирми, които работят в печатната сфера, с търговска цел или за собствените си нужди.”, коментира Ralf Schlozer, директор на InfoTrends. „Значителните процеси на обединяване, които протичат в печатната индустрия, наложиха да проведем това изследване, което обновява информацията ни от 2004 за броя на фирмите, които произвеждат печатна продукция в Западна Европа.”, допълни той.

Прогнозата на InfoTrends предлага обзор на състоянието и структурата на западноевропейската печатна индустрия и свързаните с нея производства, включително броя организации и стойността на продукцията им. Много от информацията е базирана на официални статистически дании, които са били събрани и обединени от InfoTrends, за да бъде възможно сравняването на информацията между държавите и индустриите.Infotrends са световен лидер в маркетинговите изследвания и стратегическо планиране в графичната индустрия. Прогнозата им за печатната индустрия в Европа се продава в техния онлайн магазин.

Източник: infotrends.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама