ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet EFI навлизат в цифровия печат върху керамика

EFI навлизат в цифровия печат върху керамика

Петък, 13 Януари 2012 ( прочетена 2843 пъти)


EFI обявиха сделка за над 20 милиона евро, с която купуват производителя на печатни системи за керамични плочки Cretaprint.

Очаква се базираната в Кастелон, Испания компания да допринесе с 5-7% в приходите на EFI през 2012. По всичко личи, че тази индустрия е в началото на трансформацията си към дигитални технологии. Технологичният началник на EFI Ghilad Dziesietnik каза,че компанията възнамерява да задържи 25 процентния дял на компанията в цифровия печат върху керамика. Той очаква и значителен ръст през следващите три години, защото Cretaprint са показали „изключителни бизнес резултати”.

EFI Ghilad Dziesietnik

Според Dziesietnik по света има между 12 000 и 15 000 производствени линии за керамика. Той добави и че Китай и Индия имат голям потенциал за развитие, въпреки конкуренцията на китайската компания Hope, благодарение на по-високото качество на продукцията на Cretaprint. Оборудването, произвеждано от компанията, използва мастиленоструйна технология и неорганични мастила за керамика, които се нанасят директно върху материала. Той се изпича при температура до 1 200 градуса по Целзий. Производствените линии работят със скорост до 40 метра в минута. Можете да видите видео на процеса тук.„Производството на керамични плочки може да постигне много чрез гамата ни иновативни технологии”, каза Dziesietnik. „Очакваме да споделим успеха си с повече от 1 700 клиента на Cretaprint в световен мащаб и да разширим талантливата база служители в Кастелон”.

Изпълнителният директор на EFI Guy Gecht, каза: „От доста време следим трансформацията на печатът върху плочки от аналогови към цифрови технологии. Бяхме изключително впечатлени от бързия ръст и водещата позиция в глобален мащаб на Cretaprint.”

Cretaprint ще продължи да работи като независимо звено, под ръководството на сегашния си директор Victor Blasco. Администрацията на компанията ще бъде интегрирана с тази на EFI. Вероятно марката Cretaprint ще продължи да съществува под шапката на EFI, по същи начин, по който Vutek стана EFI Vutek.

EFI обявиха и предварителните си финансови резултати за последната четвърт на 2011. Компанията е имала рекордни приходи от около 163 милиона долара, в сравнение с 145 милиона за същия период през 2010. Това е осмата поредна година за EFI с двуцифрен ръст.

Източник: ir.efi.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама