ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet EFI навлизат в цифровия печат върху керамика

EFI навлизат в цифровия печат върху керамика

Петък, 13 Януари 2012 ( прочетена 2704 пъти)


EFI обявиха сделка за над 20 милиона евро, с която купуват производителя на печатни системи за керамични плочки Cretaprint.

Очаква се базираната в Кастелон, Испания компания да допринесе с 5-7% в приходите на EFI през 2012. По всичко личи, че тази индустрия е в началото на трансформацията си към дигитални технологии. Технологичният началник на EFI Ghilad Dziesietnik каза,че компанията възнамерява да задържи 25 процентния дял на компанията в цифровия печат върху керамика. Той очаква и значителен ръст през следващите три години, защото Cretaprint са показали „изключителни бизнес резултати”.

EFI Ghilad Dziesietnik

Според Dziesietnik по света има между 12 000 и 15 000 производствени линии за керамика. Той добави и че Китай и Индия имат голям потенциал за развитие, въпреки конкуренцията на китайската компания Hope, благодарение на по-високото качество на продукцията на Cretaprint. Оборудването, произвеждано от компанията, използва мастиленоструйна технология и неорганични мастила за керамика, които се нанасят директно върху материала. Той се изпича при температура до 1 200 градуса по Целзий. Производствените линии работят със скорост до 40 метра в минута. Можете да видите видео на процеса тук.„Производството на керамични плочки може да постигне много чрез гамата ни иновативни технологии”, каза Dziesietnik. „Очакваме да споделим успеха си с повече от 1 700 клиента на Cretaprint в световен мащаб и да разширим талантливата база служители в Кастелон”.

Изпълнителният директор на EFI Guy Gecht, каза: „От доста време следим трансформацията на печатът върху плочки от аналогови към цифрови технологии. Бяхме изключително впечатлени от бързия ръст и водещата позиция в глобален мащаб на Cretaprint.”

Cretaprint ще продължи да работи като независимо звено, под ръководството на сегашния си директор Victor Blasco. Администрацията на компанията ще бъде интегрирана с тази на EFI. Вероятно марката Cretaprint ще продължи да съществува под шапката на EFI, по същи начин, по който Vutek стана EFI Vutek.

EFI обявиха и предварителните си финансови резултати за последната четвърт на 2011. Компанията е имала рекордни приходи от около 163 милиона долара, в сравнение с 145 милиона за същия период през 2010. Това е осмата поредна година за EFI с двуцифрен ръст.

Източник: ir.efi.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама