ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet EFI преминава към LED технология с Jetrion 4950LX

EFI преминава към LED технология с Jetrion 4950LX

Неделя, 29 Септември 2013 ( прочетена 1160 пъти)


EFI премина изцяло към фиксиране на мастилата чрез светодиоди с най-новата версия на машината си за печат на етикети Jetrion.


Jetrion 4950LX

Jetrion 4950LX беше показа на Labelexpo през миналата седмица. Машината печата от рола на рола и включва LED система за сушене. „Това дава на средностатистическата лампа живот от 5000 часа срещу 1000 часа за живачните дъгови лампи.“, обясни Steve Emery, вицепрезидент на EFI за мастилата и Jetrion.

Според EFI пресата с ширина на печат 330 мм, разделителна способност на печат 720 dpi и скорост на печат 48 метра в минута разполага с „най-високата резолюция за цифрова мастиленоструйна преса в този сегмент“.

„Печатаме текст с височина 2 пункта с добра рязкост, което е важно за приложения като етикети за лекарства.“, добави Emery. Друго нововъведение е съчетанието от довършителни модули за лакиране или ламиниране. Обновена е и автоматичната лазерна система за рязане. Тя вече се предлага с една или две глави с лазери с мощност 500W. „Това значи, че можем да поддържаме скоростта на принтера. Опцията с два лазера и 1000W обработва 50 метра в минута“, обясни Emery.

Бялото мастило беше една от горещите теми на Labelexpo и EFI обяви, че ще предложи такава опция за Jetrion 4950LX в средата на 2014. „Ще имаме най-плътното бяло в индустриална система с едно преминаване през машината‘, заяви Steve Billow, технологичен директор на мастиленоструйните решения на компанията. „Предлагаме печат с бяло и в момента, но ще го прехвърлим на платформите с по-висока скорост догодина“, допълни той.

Източник: labelsandlabeling.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама