ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Eastman Kodak Co поиска защита от кредиторите си в съда в Ню Йорк

Eastman Kodak Co поиска защита от кредиторите си в съда в Ню Йорк

Четвъртък, 19 Януари 2012 ( прочетена 1472 пъти)


Eastman Kodak Company и техните подразделения в Съединените Щати започнаха по своя инициатива бизнес реорганизация под защитата на Глава 11.

Потокът на продукти и услуги към клиентите ще продължи в целия свят по обичайния начин.

Подразделения, които не са в Съединените Щати, не са влючени в този процес и не са обект на наблюдение от съда.

Компанията е получила финансиране от $950 милиона като „финансиране за длъжник в процедура” в Съединените Щати

Kodak се реорганизира, за да осигури израстването си като печеливша и надеждна фирма.


Какво е глава 11 и как ще повлияе на Кодак?

Eastman Kodak Company (“Kodak“ или “Компанията”), обявиха днес, че те и техните подразделения в Съединените Щати са подали доброволни молби за бизнес реорганизация под защитата на Глава 11 в подразделението на Съда по Банкрутите на Съединените Американски Щати в Южен Ню Йорк.

Бизнес реорганизацията цели да укрепи ликвидноста в САЩ и чужбина, да осигури парични потоци от не-стратегически интелектуални права, донякъде да разреши проблемите със наследени задължения и да позволи на Компанията да се фокусира, върху своите най-ценни бизнес линии. Компанията е направила през последните години иновационни инвестиции в дигитални и други технологии за трансфер на материали, успявайки да генерира близо 75% от своя оборот от дигиталния бизнес през 2011.

Kodak също така е получил целеви кредит за предприятия в процедура на стойност от $950 милиона за срок от 18 месеца от Citigroup, за да подобри своята ликвидност и работен капитал. Кредитната линия подлежи на одобрение от съда и други прецеденти. Компанията вярва, че има достатъчно ликвидност за да продължи дейността си по време на защитата по Глава 11, и да продължи доставките на продукти и услуги към своите клиенти по обичайния начин.

Kodak очаква да плаща заплати и бонуси на своите служители и да продължи своите клиентски програми. Подразделенията извън САЩ не са обект на тези процедури и ще продължават да посрещат своите задължения към доставчици, в съответствие с тяхното възникване. Kodak и техните подразделения в САЩ ще уважат по обичаен начин всички задължения към своите доставчици, възникващи след влизането в сила на защитата по Глава 11.
“Kodak предприема голяма стъпка към възможността на фирмата да завърши своята трансформация”, каза Антонио М. Перез, Председател на Борда на Директорите и CEO на Компанията. “В същото време, успявайки да създадем нашият дигитален бизнес, също така успяхме ефективно да излезнем от определени традиционни направления, като затворихме 13 производствени фабрики и 130 преработвателни лаборатории и намалихме нашата работна сила с 47 000 човека от 2003 г. насам. Сега трябва да завършим трансформацията, като обърнем допълнително внимание на структурата на разходите ни и на продажбата на не-стратегически IP активи. Ние имаме намерение да работим заедно с всички заинтересовани страни, за да се развием като ефективна, компания на световно ниво, в сферата на дигиталните технологии и иновациите на материали.“

“След като обмислихме преимуществата на защитата на Глава 11, Бордът на Директорите и целият висш мениджмънт единодушно вярват, че това е нужна стъпка и е правилното нещо за бъдещето на Kodak,” продължи г-н Перез. “Нашата цел е да максимизираме стойността за всички заинтересовани страни, включително нашите служители, пенсионери, кредитори и пенсионни фондове. Ние също така сме отдадени да работим с нашите ценени клиенти”

“Глава 11 ни дава възможността да максимизираме стойността на две критични части от нашето технологично портфолио: нашите патенти за дигитален запис, които са изключително важни за голям набор от мобилни и други крайно-клиентски електронни устройства, които записват дигитални изображения и са генерирали повече от $3 милиарда като оборот от лицензи от 2003 г. насам; и нашите технологии за печат и трансфер, представляващи технологичен пробив, които дават на Kodak конкурентно предимство в нашият растящ дигитален бизнес.

Г-н Перез завърши, “Бордът на Директорите, висшият мениджмънт и аз бихме искали да подчертаем нашите благодарности за усилената работа и вярност на нашите служители. Kodak е пример за култура на съвместна работа и иновации. Нашите служители са носители на тази кулура и са важна част от бъдещият ни успех”

Kodak направи тази стъпка след предварителни дискусии с всички основни заинтересовани и има намерение да работи за приетата от всички бизнес реорганизация в най-добрия интерес на всички участващи страни. Kodak очаква да завърши своето преструктуриране в САЩ през 2013 г.

Компанията и Бордът на Директорите са съветвани от Lazard, FTI Consulting Inc. и Sullivan & Cromwell LLP. В допълнение, Dominic DiNapoli, вице-президент на FTI Consulting ще бъде СО по преструктурирането, и ще подпомага управленския ни екип по въпроси свързани с процеса на преструктуриране под защитата на Глава 11.

Повече информация за поисканата от Kodak защита по Глава 11 може да бъде намерена в интернет на www.kodaktransforms.com

Kodak ще внася отчети за своята дейност всеки месец в Съда по Банкрути и също така смята да публикува тези отчети в частта “Investor Relations” на своята страница Kodak.com. Компанията ще продължи да внася тримесечни и годишни отчети към “Securities and Exchange Commission”, които също ще могат да бъдат намерени в частта “Investor Relations”, на страницата Kodak.com

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама