ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Epson инвестира в нови производствени линии за следващото поколение печатащи глави

Epson инвестира в нови производствени линии за следващото поколение печатащи глави

Петък, 21 Юни 2013 ( прочетена 1194 пъти)


Инвестицията е в размер на 16 милиарда йени (около 124 милиона евро) и производството ще е в Япония.

Seiko Epson Corporation инвестира около 16 милиарда йени в две нови производствени линии в Япония. Те ще изработват следващото поколение печатащи глави на компанията – основен компонент на мастиленоструйните принтери.

Основната част от инвестицията е използвана за конструиране на новите производствени линии, в които ще бъдат вложени производствените технологии на Epson. Производството изисква високо ниво на техническа подготовка и от Epson се очаква да вложат в него дългогодишния си опит в monozukuri – изкуството и науката на производството – за да превърнат производствените линии в реалност.

Новата печатаща глава на Epson използва усъвършенстван и оригинален проект, който включва разработка на нови материали, които да бъдат използвани в микроелектромеханичните системи на главата. Наложената Micro Piezo технология на производителя се отличава с висока точност, надеждност и гъвкавост по отношение на мастилата. Новата печатаща глава е по-компактна и предлага още по-висока точност, съчетана с намаляване на разходите.

Epson вярват, че увеличената прецизност и оптична плътност, предлагани от новата глава ще послужат за основа за подобряване на цялостното представяне на принтерите на компанията и продължаване на развитието им.

„Корпоративната визия на Epson изисква разширяване на бизнеса с мастиленоструйни принтери и новите производствени мощности са ключов елемент в този план, каза Motonori Okumura, изпълнителен директор на инженерния отдел на компанията. „Занапред Epson ще увеличи конкурентоспособността си като разшири приложенията на новата печатна глава в продуктовата си линия и като увеличи използването на общи платформи в продуктовата си линия мастиленоструйни принтери.“

нови производствени линии

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама