ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Epson инвестира в нови производствени линии за следващото поколение печатащи глави

Epson инвестира в нови производствени линии за следващото поколение печатащи глави

Петък, 21 Юни 2013 ( прочетена 1275 пъти)


Инвестицията е в размер на 16 милиарда йени (около 124 милиона евро) и производството ще е в Япония.

Seiko Epson Corporation инвестира около 16 милиарда йени в две нови производствени линии в Япония. Те ще изработват следващото поколение печатащи глави на компанията – основен компонент на мастиленоструйните принтери.

Основната част от инвестицията е използвана за конструиране на новите производствени линии, в които ще бъдат вложени производствените технологии на Epson. Производството изисква високо ниво на техническа подготовка и от Epson се очаква да вложат в него дългогодишния си опит в monozukuri – изкуството и науката на производството – за да превърнат производствените линии в реалност.

Новата печатаща глава на Epson използва усъвършенстван и оригинален проект, който включва разработка на нови материали, които да бъдат използвани в микроелектромеханичните системи на главата. Наложената Micro Piezo технология на производителя се отличава с висока точност, надеждност и гъвкавост по отношение на мастилата. Новата печатаща глава е по-компактна и предлага още по-висока точност, съчетана с намаляване на разходите.

Epson вярват, че увеличената прецизност и оптична плътност, предлагани от новата глава ще послужат за основа за подобряване на цялостното представяне на принтерите на компанията и продължаване на развитието им.

„Корпоративната визия на Epson изисква разширяване на бизнеса с мастиленоструйни принтери и новите производствени мощности са ключов елемент в този план, каза Motonori Okumura, изпълнителен директор на инженерния отдел на компанията. „Занапред Epson ще увеличи конкурентоспособността си като разшири приложенията на новата печатна глава в продуктовата си линия и като увеличи използването на общи платформи в продуктовата си линия мастиленоструйни принтери.“

нови производствени линии

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

НОЖАР
гр. София
фирма GPTS Ltd

Служител довършителни процеси
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама