ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Epson Stylus Pro 4900 с награда на TIPA за 2011 г.

Epson Stylus Pro 4900 с награда на TIPA за 2011 г.

Четвъртък, 28 Юли 2011 ( прочетена 5110 пъти)


Еpson Stylus PRO 4900 спечели наградата в категорията за най-добър широкоформатен принтер за 2011 г. на годишната среща на TIPA (Technical Image Press Association).
В TIPA членуват 29 списания от 13 страни, което я прави една от най-големите и влиятелни медийни асоциации за фотография и изображения по света. Всяка година редакторите, членуващи в TIPA гласуват за 40 най-добри продукта, представени на пазара през последните 12 месеца. При оценяването им те взимат предвид тяхната иновативност, използването на последните технологии, дизайн, практичност и цена.

Epson Stylus Pro 4900 беше очакван да се появи на пазара с нетърпение, защото докато 4880 беше просто подобрение на 4800, то 4900 е наистина съвсем ново поколение за 17"-овите принтери. Подобно на по-големите принтери от серията х900 (7900, 9900), които използват най-новите и модерни технологии в тази област, между които и Ultrachrome HDR мастилата. Към стандартните photo black, cyan, vivid magenta, yellow, light cyan, vivid light magenta, light black, matte black и light light black са добавени допълнителни orange и green - 11 едновременно заредени мастилeни касети съответстващи на 10 цвята, тъй като в даден момент принтерът печата или с матово или с фото черно, като превключването между тях е автоматично.

При ESP4880 преминаването между двата вида черно мастило беше цяла процедура, която изискваше време, намесата на оператор, смяна на касета и разход на мастило, значително по-голям от този при 4900. Възможно е да се избира между два начина за превключване - автоматично от драйвера в зависимост от вида на избраната медия за печат или ръчно чрез бутон от предния панел на принтера.

Новите технологии на Epson използвани с цел подобряване на качеството на печата спрямо предшественика ESP4880 включват новата TFP 10-канална печатаща глава с по 360 дюзи/канал, новата 10-цветна технология Color AccuPhoto screening, позволяваща постигането на максимално отчетливи текстове и линии и допълнителните зелен и оранжев цветове. Цветното пространство на 4900 спрямо това на 4880 е от 9 до 21% по-голямо (разбира се в зависимост от качествата на използваната медия), което също така е забележително подобрение и го доближава все повече до по-големите принтери на Epson - 7900 и 9900, а спрямо другите марки 17-инчови принтери на пазара направо го изстрелва на върха. Принтерът покрива 98% от всички цветове по Pantone и характерно за всички принтери Epson предоставя постоянство и точност на цветовъзпроизвеждането.

По отношение на плавните тонални преходи и неутралност на цветовете, много важни за черно-белия печат, ESP4900 показва забележително подобрение спрямо предшественика си - докато по отношение на този показател ESP4880 винаги е бил "много добър", то 4900 е направо забележителен. Преходите от черно към бяло са изключително плавни с впечатляваща детайлност и в тъмните и в светлите области. Неутралността на цвета от черното към бялото е феноменална, което може да се дължи, както на допълнителните цветове, така и на вградения алгоритъм.

Други подобрения са допълнителната касета за отпадъчното мастило при borderless печат и новата високопроизводителна система за отрязване на отпечатаната медия (подобна на тази при 7900 и 9900), поддръжка на едновременно заредени ролна и форматирана медия и автоматично превключване между тях при голямо разнообразие от медии до 1,5 мм дебелина, вкл. фото или презентационни матови картони, канава и fine art хартии, предпечатен филм. Медиите могат да бъдат подавани през касета, горен, преден път за ръчно подаване или ролка. Принтерът притежава високата степен на автоматизация и постига изключителна производителност (до 30 кв.м/час) при минимални изисквания за поддръжка.Автоматичната сертификация и калибрация на цветовете го правят изключително подходящ за дистанционна цветна проба. Опционално може да бъде монтиран спектрофотометър, който ще гарантира постоянни и повтаряеми цветове при печат върху различни медии, бързо измерване на цветните таблици при генериране на ICC профили и верификация на отпечатаните резултати. В комбинация с Efi еXpress for Proofing може да се реализира дигитална цветна проба във всяко студио за предпечат.

Мастилените касети на 4900 с капацитет 200 мл от една страна и изключително точното позициониране на капките мастило при печат, благодарение на новата печатаща глава, от друга позволяват постигането на съответно по-добра цена за милилитър мастило и по-нисък разход в сравнение с 4880, което сумарно като разход на кв. м има приблизителна равностойност и за двата модела.

Epson Stylus Pro 4900 е определян несъмнено като най-добрия 17-инчов принтер в момента на пазара. Фотографи, професионалисти в областта на предпечата, изобразителното изкуство и giclee печата ще останат очаровани както по отношение на възможностите и качеството на цветовъзпроизвеждане, така и по отношение на производителността.

Ноубъл Графикс ООД се довери на Epson!

Ноубъл график

Ноубъл Графикс ООД - криейтив студио избра EPSON Stylus Pro 4900 за отпечатването на висококачествени презентации за настоящи и евентуални бъдещи клиенти, за визуализиране на дизайнерските идеи и за отпечатване на постери и плакати в единични бройки и малки тиражи. (www.noblegraphics.eu , contact@noblegraphics.eu)

ESP4900 спечели и iF Design Award на CeBIT 2011, която е "Оскарът" в областта на международния индустриален дизайн.

Награди TIPA 2011 получиха общо три продукта на Epson:
- "Best Large Format Printer" - Epson Stylus Pro 4900
- "Best Expert Photo Printer" - Epson Stylus Photo R3000
- "Best Photo Scanner" - Epson Perfection V330 PhotoЗа информация:
тел.: 0331/ 99 818
GSM: 0896738700
info@factor.bg
www.factor.bgprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма Бранд Ню Айдиъс ЕООД

Печатар на широкоформатна дигитална маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна офсетова ма...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама