ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Espresso Book Machine

Петък, 8 Август 2008 ( прочетена 2504 пъти)


Espresso Book Machine представлява сравнително малка печатна преса, която произвежда напълно готова книга за броени минути с минимум усилие от човешка страна.

Необходимо е единствено pdf файлът, на който е желаното заглавие, да бъде изпратен до машината.Технологията действа на принципа print on demand, което означава, че копие от книга се издава едва когато за него е получена заявка. Това прави машината особено подходяща за книжарници и библиотеки. Представете си как търсите нещо, което отдавна е изчерпано, и мацката в книжарницата се усмихва: "Пускаме го за печат и след седем минути ще ви чака на касата."

Espresso Book Machine е създадена от компанията OnDemandBooks. На сайта може да прочетете повече подробности, а от клипчето може да разберете как точно работи машината.

Официалният дебют на машината е бил на 21 юни 2007 в Обществената библиотека в Ню Йорк. В рамките на един месец всеки е имал право да си направи безплатно копие на някоя класическа книга - например Моби Дик, Приключенията на Том Сойер или Коледната песен.

Ако системата заработи успешно, тя наистина ще промени бизнеса с книги. Фактът, че един клиент казва Искам тази книга и тя се печата специално за него, означава край на доставянето, залежаването и връщането на непродадени копия.
Означава също пълен достъп до всички някога излизали заглавия, край на търсенето и ненамирането.

Източник: designknigoizd.blogspot.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама