ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet FACTOR.BG инсталира в София един от първите в Европа Epson SureColor S70610

FACTOR.BG инсталира в София един от първите в Европа Epson SureColor S70610

Сряда, 28 Ноември 2012 ( прочетена 2180 пъти)


Новият флагман на Epson в Signage сегмента работи в принт студио ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ на ул. Шипка №6 (Сградата на СБХ).

Изборът на този модел не е случаен за студиото - с фокус основно върху най-висококачествения сегмент на печатния пазар - интериор, Fine-Art, репродукции, high-end signage, ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ не могат да си позволят компромис с качеството, нуждаят се и от специалните ефекти (бяло и металик мастило), трябва им гарантирана точност при "трудни" цветове (тонове на кожата, ярки пигменти при репродукциите, Pantone цветове за логата), задължителен е безкомпромисният сив баланс (всеки в рекламния печат познава този проблем) и накрая, но не последно по важност - искат конкурентни цени на оригиналните мастила, за да не попадат в баналния капан "по-евтино рефилно мастило, по-ниско качество, повече проблеми с клиентите, повече разходи за смяна на глави, в крайна сметка - по-скъпо като пари и загуба на авторитет).

Само Epson SureCOlor S70610 е машината, която напълно отговаря на всички тези нелеки изисквания, поставени от студиото.

Затова ДИГИТАЛНИ УСЛУГИ избраха този принтер още в началото на лятото (по това време съществуващ само като прототип за демонстрации по изложения) и приеха да чакат до излизането на първите серийни бройки.

Чакането си заслужаваше!

Само някои от предимствата на този уникален принтер:

- уникална надеждност и качество на печат, заложени в проектирането и прозводството - конструкцията се заварява на поточна линия от роботи и са елиминирани над 600 болтови съединения, като така се подобравя значително устойчивостта на механични деформации и прецизността на размерите, а това е в пряка връзка с качеството и надеждността

- най-плътното бяло мастило, до 3 пъти по-покривно от бялото на конкуренцията

- мастило "сребрист металик" - в комбинация с бялото откриват необятни възможности за навлизане в нови пазарни ниши - козметични етикети, графични изкуства (печат върху черни или цветни медии), мостри и къси серии бутикови опаковки, витринна декорация, стикери, силно въздействащи ефекти за рекламен печат, дори печат за индустриални приложения - скали, градуировки, контролни панели ...

- оранжево мастило - за да можете да печатате повече цветове, от който и да е конкурент и за да печатате най-съвършените тонове на кожата, при значителна икономия на мастило. Край на зеленикавите нюанси в сенките, всяка козметична компания е щастлива да види отпечатани своите супермодели "по-истински" от тези на конкуренцията. Трудните цветове по Pantone и нежните, незърнисти тонове на кожата са нещо, което директно води до повече поръчки за принт-студиото, защото просто конкурентите не могат да се справят.

- LK или Светло черно - вероятно най-значимото събитие, което се е случвало в рекламния печат в последно време. Lk - какво чак толкова?!? Помислете пак! Как се печата сиво в момента?

Има два варианта:

1. Генерирате профил с "дълго" черно, т.е. дори и най-светло сивите тонове се печатат основно с черно мастило - сивото изглежда приемливо неутрално, но черните точки са грубо видими в светлите области и печатът изглежда като с много по-ниска резолюция. Особено видим е проблема при малки изображения.

2. Генерирате профил, в който печатате светлите сиви тонове с комбинация от Циан, Магента и Жълто (или LC, LM, стига да имате на машината). Зърнистостта намалява, преходите са по-плавни, но... няма начин това да е истински неутрално сиво. Просто няма начин - ако в студиото изглежда ОК, на открито синее, червенее или лилавее. Ако сутрин е добре, към обед не е, защото слънчевата светлина се е сменила ... А, да, и още нещо - за да отпечатате 20% черно при този вариант, се изразходват по около 20% от трите други мастила (C, M, Y),  а ако има и LC, LM ... нещата стават сериозни. А големия депозит мастило значи две неща - повече разходи за мастило и повече проблеми при печата, заради поемането и изсушаването на дебелия мастилен слой.

LK е решението на този проблем. По-малко мастило на кв.м., по-бърз, евтин и безпроблемен печат, перфектен сив баланс, фотографско качество на печата. Просто е.

И когато следващия път получите рекламация, заради тониране в сивото, вече знаете, че Epson SureColor S70610 е единственото решение.

- Фантастична цена на ОРИГИНАЛНИТЕ мастила - 84 Евро за касета от 700 мл, което значи под 1.3 Евро на кв.м. цена за мастило! Цена без конкуренция сред оригиналните мастила, при гарантирана безопасност, консистентност на качеството и безпроблемна работа.

Да, някои китайски мастила са дори по-евтини на литър, но за да постигнете сходен интензитет на цвета при печат се налага да се изсипят до 30-40 мл мастило на кв.м.!!! Защото скъпият компонент на мастилото е качествения пигмент - а той не се произвежда в Китай! Рецептата е ясна в Китай - по-малко пигмент в мастилото! Така цената е по-ниска, а и по-малко се запушват дюзите. За собственика на принтера, обаче, се оказва, че привидно евтиното мастило, всъщност дава по-висока себестойност на единица продукция.

- Автоматизирана TAKE-UP система като стандарт!

- Пълен комплект мастила, с пълен капацитет, включени в комплекта - много от конкурентите доставят машините без мастило!

- Пълна поддръжка от всички реномирани RIP производители - EFI, Onyx, Caldera, ColorGate ...

- най-достъпна цена на придобиване и TCO

За допълнителна информация - екипът на FACTOR.BG
www.factor.bg
info@factor.bg
0896 738700print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама