ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet FACTOR.BG на Фотоваканция 2013

FACTOR.BG на Фотоваканция 2013

Сряда, 28 Август 2013 ( прочетена 2459 пъти)


Какъв е смисълът на работата, ако няма купон? Какъв е смисълът на парите, ако не можем да си купим време за нещата, които обичаме да правим?

Екипът на FACTOR.BG (или по-точно тази част от екипа, която се уреди) Фотоваканция е перфектното събитие - комбинация от работа и удоволствия.

Срещи с приятели, нови бизнес възможности, демонстрации на интересни нови продукти, нови запознанства и незабравими вечери.
А, да и време за фотография!

Да, нашият допир с фотографията е много повече не откъм страната на фотокамерата, а откъм страната на принтерите, които превръщат имагинерните битове информация в парченца изкуство от реалния свят. Но това не ни пречи, тази едностранчивост не ни ограничава. Така имаме възможност да се докоснем до идеите и визията на толкова много автори наведнъж, от първа ръка.

Ние смятаме, че презентацията е половината от крайния резултат. Една фотография трябва да въздейства на зрителя така, както е замислена от автора. Всеки компромис означава подценяване на зрителя и на автора. Понякога самите автори правят компромиси с начина, по който представят своята работа. Това е тяхно право на избор. Ние нямаме това право. Нашата мисия е да култивираме критерии за визуално съвършенство, поне от гледна точка на техническото изпълнение на печата.

За да дадем възможност на всеки, който е изкушен от фотографията, да разбере как биха могли да изглеждат в реалния свят неговите снимки, ние и тази година, благодарение на сътрудничеството с организаторите на Фотоваканция, имаме възможност да изградим ПРИНТ ЦЕНТЪР на световно ниво.

За да демонстрираме, че фотографията може да бъде както чисто естетско, така и комерсиално (в добрия смисъл) занимание, чийто краен продукт може да бъде под контрола на самия автор - от началото до края, ние решихме да разширим обхвата от технологии, представени в Принт-центъра:

- Професионален клас широкоформатни принтери Epson Stylus Pro с мастила Epson UltraChrome HDR - това е висшата форма на фотографски печат без компромиси в качеството, в комбинация с изключителна дълготрайност и добра цена на консумативите. Преди някой да започва спор дали печатните технологии са достойни да заместят химическите фотокопирни процеси, добре е да посети принт центъра, да донесе свой файл и да се запознае лично с Epson Stylus Pro 4900.

Epson Stylus Pro 4900

- Epson L800 - първият фотопритнер от Epson с фабрично интегрирана система за допълване с мастило, гарантиращ разход за мастило под 5 стотинки с ДДС за отпечатване на снимка с размери 10/15 см. Този принтер промени изоснови начина, по който фотостудията правят снимки. Химическите минилабове се превърнаха в динозаври. Гъвкавостта да се печата върху разнообразни хартии, пренебрежимата себестойност на мастилото, достъпната цена на принтера, безвредността за здравето, нищожната консумация на енергия, малкият размер, безпроблемната работа и елементарна поддръжка, високото качество на печат - неразличимо от това на минилаб, дори превъзхождащо, както и невероятната надеждност - вече има принтери, напечатали над 64000 снимки, превърнаха този модел в абсолютен бестселър в България. Няколко от тези машини ще бъдат на разположение на участниците, в Принт-центъра на FACTOR.BG, по време на Фотоваканция. А за всички акредитирани ще има и фото-конкурс "Усмивка на щипка", снимките за който ще се печатат на Epson L800.
По време на Фотоваканция ще има специални бонуси за всеки, запупил принтер Epson L800!

Epson L800

- Сублимационни принтери RICOH 3110 SubliJet-R (формат А4) и RICOH 7100 SubliJet-R (A3) - новата вълна в desk-top формата при сублимационния печат. В миналото за тази цел се ползваха малки домашни и офисни принтерчета Epson, с присадени рефилни системи и мастила за сублимация, китайско прозиводство. И макар надценките да оправдаваха донякъде мъката, всеки, работил с такава система ще потвърди, че те бяха кошмарът на фотостудиото - непрекъснати запушвания, промивания, дефектна продукция, напрежение и изнервени клиенти, мастило навсякъде, ръкавици до лактите. И ако си позволи някой да не използва системата за 5-10 дни - тотална щета (терминът е от застрахователния бизнес)!

Какво е различното при RICOH SubliJet-R принтерите:
- пълна гаранция една година, включително печатащата глава!
- предвидими резултати - заради постоянното качество и цветове на мастилата
- лесно обучение и интуитивна работа - специалният PowerDriver се грижи за всичко, само отваряте файла и избирате PRINT
- абсолютно безпроблемна система - може да отидете на почивка за 2-3 седмици, като се върнете, просто включете притнера и работете!
- мастило в херметични касети - елиминират се утаявания, седиментации, замърсявания, въздушни мехурчета и бактерии, чиито колонии могат да предизвикат декомпозиране на мастилото и непоправими запушвания
- оборотни принтери от FACTOR.BG, в случай, че токов удар или непредвиден проблем повредят принтера Ви
- ниски разходи за поддръжка - всяка капка мастило отива там, където и е мястото. Гел мастилата са над 3 пъти по-покривни от течните китайски мастила и са оптимизирани да работят с главите RICOH. Край на ежедневните почиствания и промивания, вече знаете, че с един комплект мастила ще отпечатате поне 400 листа А4, а има случаи, при които бройката е много по-голяма!
- ако търсите дори по-ниска себестойност, изберете RICOH 7100 SubliJet-R - този модел, освен че работи с хартия до формат А3, може да използва и голямоформатни касети с мастило, при което разхода пада с 40%!

- Трансферни принтери с мастила и медии за декорация на бели и светли памучни облекла - RICOH 3110 ChromaBlast-R (формат А4) и RICOH 7100 ChromaBlast-R (формат А3 и възможност за позлване на касети с голям обем, за 40% по-ниски разходи за мастило) - ярки, фотореалистични трансфери върху естествени и смесени тъкани, устойчиви на пране, с почти недоловим "опип" на трансферираното изображение.

Мастила и трансферните хартии ChromaBlast са разработени за работа "в екип" и специално за принтерите RICOH. След отпечатване на вашата снимка, мастилото изсъхва за секунди и трансферът върху фланелката може да се направи. И макар трансферната хартия да прехвърля върху плата лепило от цялата си площ, кръстосани връзки между лепилото и текстила се получават само на местата, където има капчици мастило - всичко останало пада след първото пране, остава само изображението!

На пипане този вид трансфер няма нищо общо с обичайните инк-джет трансфери за текстил - при ChromaBlast-R тесктилът остава мек и дишащ, дори и ако изображението покрива голяма площ от дрехата.

Ако желаете да добавите и отпечатване на снимки върху бели или светлооцветени фланелки, към списъка с Вашите фото-услуги, RICOH ChromaBlast-R е най-достъпната и същвременно гарантираща професионално качество и устойчивост на пране технология.- Принтери OKI с бял тонер - едно елегантно решение за трансферен печат не само върху тъмен текстил, но и върху всякакви други цветни повърхности. Заедно с трансферните материали FOREVER, на които FACTOR.BG е официален вносител, възможностите да обогатите асортимента на предлаганите от Вашето судио услуги, стават наистина много!

- Термо-трансферни материали FOREVER - независимо дали използвате мастиленоструен, лазерен или сублимационен принтер, FOREVER има материали, които ще Ви позволят да трансферирате изображения върху текстил и различни други материали. Доказано немско качество!

- OPUS METALBIND - най-лесната за използване, здрава и достъпна система за твърда подвързия на фотоалбуми, фотокниги, менюта, дипломни работи, отчети, каталози, дори картели от мостри с необичайни за подвързване материали - текстил, пластмасови материали, кожи и т.н. Възможност за персонализация на кориците, без повреждане на листовете при подвързване, възможност за подмяна и добавяне на листове в готов албум. Заповядайте на Фотоваканция, за да видите как се прави албум с твърди корици за 2-3 минути.

- Сублимационни материали ChromaLuxe/Unisub - да разполагате със сублимационен принтер е важно, но още по-важно е какви продукти ще предлагате на своите клиенти. Фотопанели - стенни и настолни, часовници, баджове, табелки за врати, багаж, бюро или машини, пъзели, подложки за чаши, плакети за награди, метални бели дъски, магнитни дъски, клипбордове, орнаменти, фоторамки ... над 100 различни артикула!

Специалните сублимационни протектори за смартфони са една нова и доходоносна ниша за студиата, занимаващи се със сублимация - не пропускайте да ги видите на живо!

Специални условия за нови клиенти - мострени цени -50%, безплатни витрини!

- Чаши за сублимация, с гаранция на изображението 500 цикъла в миялна машина!

- 11 нови фото-медии KATANA:
- Double-sided Premium Luster/Luster
- Metallic Luster Premium
- Metallic Gloss Premium
- Raster Premium
- Budget Double-Sided Gloss/Gloss
- Chrome Gloss 130 gr.
- PhotoMatt Pro
- Wallpaper (тапет за мастила водна база)
- Canvas Bright White
- Canvas Natural White
- PhotoMatt Sticky (самозалепваща)

- консултации и уговаряне на демонстрации на новите солвентни и сублимационни широкоформатни принтери Epson SureColor S И F серии. Каквито и да са Вашите нужди в областта на рекламния и текстилен печат, ние имаме подходящо решение, съчетаващо достъпност, качество, надеждност и рентабилност!

Предвидили сме подаръци и за всички акредитирани участници във Фотоваканция!
Толкова много причини да посетите Принт-центъра на FACTOR.BG на Фотоваканция!
Ще се разваме да се срещнем - отново или за пръв път!

Екипът на FACTOR.BG
Photovacation2013print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн

НОЖАР
гр. София
фирма GPTS Ltd

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама