ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut) - революционна алтернатива на плотерните флекс фолиа

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut) - революционна алтернатива на плотерните флекс фолиа

Сряда, 5 Август 2015 ( прочетена 4998 пъти)


Вече няма нужда от режещ плотер и досадното белене на изрязаните дизайни!

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut)

 

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut) е двустепенна трансферна система, предназначена за използване с почти всякакви черно-бели и цветни лазерни или LED принтери и копири.
Отпечатвате дизайна в черно, а върху крайния продукт получавате трансфер в бяло, сребристо, златисто или неонов цвят! Без рязане на плотер, без чистене и белене!

Почти всеки притежава някакъв офисен лазерен или LED принтер, който се използва за печат на документи. Сега с този принтер може да произвеждате трансфериращи се дизайни, подходящи за декорация на изделия от памучен и синтетичен текстил, дърво, нетъкан текстил, кожа, хартия, картон и други материали. Подобно на флекс-фолиата за плотерно рязане, и тук дизайнът трябва да е едноцветен, а ако се налага втори цвят, той се добавя с повтаряне на процедурата. Предимството е, че не е нужен скъп режещ плотер, отпада досадното почистване на изрязаното фолио от излишните елементи и детайлите, които могат да се възпроизвеждат, са много по-фини, от възможните с какъвто и да е флекс, с какъвто и да е плотер!

 

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut)Как работи системата:
1. Нужни са два материала - лист А, представляващ полиестерен филм, с нанесено цветно флекс-покритие и лист Б, върху който се намира бялата лепилна база.
2. Дизайнът се печата върху лист А, на лазерния принтер, с черен тонер.
3. Прави се междинен, hot-split трансфер между А-лист и Б-лист, при който, само на местата върху А-листа, покрити с тонер, се залепва бялата лепилна база от Б-листа (hot-split означава, че отделянето на двата материала става в топло състояние). Така вече имаме А-лист с желания цват флекс-покритие, върху който избирателно (само на местата с тонер) е нанесена бяла лепилна база. Тази база е бяла, за да може да изолира цвета на изделието, което ще се декорира. Лепилните и свойства са нужни, естествено, за да се залепи селективно цветният флекс-слой върху крайното изделия при следващата стъпка.
4. А-листът се поставя с лепилната база към изделието, притиска се в термопресата за определеното време и с нужната температура, в зависимост от материала, от който е изработено изделието и след това се маха в комплект, за да се охлади напълно.
5. След пълното изстиване на изделието и трансферния материал, полиестерният филм, явяващ се носител на А-листа, се отстранява внимателно, прегънат на 180 градуса.
6. Ако трансферът е върху дреха, трабва да се постави отново в пресата, да се покрие с матова силиконова хартия и да се пристисне отново, за получаване на приятно матиран финиш и отлична устойчивост на пране. Ако продуктът няма да се пере, тази стъпка е по избор, в зависимост от желания финиш - гланц или мат

Какви са предимствата, накратко:
- няма нужда от режещ плотер и рязане
- не е задължително да се използва векторен файл
- няма нужда от чистене и белене на изрязания флекс
- безпроблемен трансфер на фини детайли и сложни графики
- несравнима с обикновения флекс свобода при дизайн - растеризации, вектори, състарен/винтидж ефект и т.н.
- ниска трансферна температура - от 100 до 160 градуса
- работи с черно-бели или цветни лазерни и LED принтери и копири, които са евтини и широко разпространени
- приложимо за всякакви материали - памук, смесени тъкани, полиестер, полиамид, полипропилен, хартия, дърво и т.н.
- устойчиво на пране до 40 градуса
- огромна икономия на време
- налично в размери А4, А3, 8.5"х11", 11"х17"

 

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut)Кратък инструкционен видеоклип, показващ стъпките на процеса и примерни приложения: ВАЖНО! В клипа е показан именно ВИНТИДЖ ЕФЕКТ, който е невъзможно да се изпълни с обикновен плотерен флекс. "Износените" елементи от надписите са специален ефект, а не дефект при трансфера. За сравнение, обяснителният надпис под трансферирания дизайн, е без винтидж ефект се трансферира чисто и детайлно! Същото може да се наблюдава и при последващите примери с други продукти.

Официалният дистрибутор на FOREVER за България е FACTOR.BG.
Има възможност за предоставяне на безплатни демонстрационни комплекти и инструкции за самостоятелно тестване, както и за безплатна демонстрация в специализирания център на фирмата.

За контакти:
www.factor.bg
0899 878319
info@factor.bgprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама