ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut) - революционна алтернатива на плотерните флекс фолиа

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut) - революционна алтернатива на плотерните флекс фолиа

Сряда, 5 Август 2015 ( прочетена 4677 пъти)


Вече няма нужда от режещ плотер и досадното белене на изрязаните дизайни!

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut)

 

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut) е двустепенна трансферна система, предназначена за използване с почти всякакви черно-бели и цветни лазерни или LED принтери и копири.
Отпечатвате дизайна в черно, а върху крайния продукт получавате трансфер в бяло, сребристо, златисто или неонов цвят! Без рязане на плотер, без чистене и белене!

Почти всеки притежава някакъв офисен лазерен или LED принтер, който се използва за печат на документи. Сега с този принтер може да произвеждате трансфериращи се дизайни, подходящи за декорация на изделия от памучен и синтетичен текстил, дърво, нетъкан текстил, кожа, хартия, картон и други материали. Подобно на флекс-фолиата за плотерно рязане, и тук дизайнът трябва да е едноцветен, а ако се налага втори цвят, той се добавя с повтаряне на процедурата. Предимството е, че не е нужен скъп режещ плотер, отпада досадното почистване на изрязаното фолио от излишните елементи и детайлите, които могат да се възпроизвеждат, са много по-фини, от възможните с какъвто и да е флекс, с какъвто и да е плотер!

 

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut)Как работи системата:
1. Нужни са два материала - лист А, представляващ полиестерен филм, с нанесено цветно флекс-покритие и лист Б, върху който се намира бялата лепилна база.
2. Дизайнът се печата върху лист А, на лазерния принтер, с черен тонер.
3. Прави се междинен, hot-split трансфер между А-лист и Б-лист, при който, само на местата върху А-листа, покрити с тонер, се залепва бялата лепилна база от Б-листа (hot-split означава, че отделянето на двата материала става в топло състояние). Така вече имаме А-лист с желания цват флекс-покритие, върху който избирателно (само на местата с тонер) е нанесена бяла лепилна база. Тази база е бяла, за да може да изолира цвета на изделието, което ще се декорира. Лепилните и свойства са нужни, естествено, за да се залепи селективно цветният флекс-слой върху крайното изделия при следващата стъпка.
4. А-листът се поставя с лепилната база към изделието, притиска се в термопресата за определеното време и с нужната температура, в зависимост от материала, от който е изработено изделието и след това се маха в комплект, за да се охлади напълно.
5. След пълното изстиване на изделието и трансферния материал, полиестерният филм, явяващ се носител на А-листа, се отстранява внимателно, прегънат на 180 градуса.
6. Ако трансферът е върху дреха, трабва да се постави отново в пресата, да се покрие с матова силиконова хартия и да се пристисне отново, за получаване на приятно матиран финиш и отлична устойчивост на пране. Ако продуктът няма да се пере, тази стъпка е по избор, в зависимост от желания финиш - гланц или мат

Какви са предимствата, накратко:
- няма нужда от режещ плотер и рязане
- не е задължително да се използва векторен файл
- няма нужда от чистене и белене на изрязания флекс
- безпроблемен трансфер на фини детайли и сложни графики
- несравнима с обикновения флекс свобода при дизайн - растеризации, вектори, състарен/винтидж ефект и т.н.
- ниска трансферна температура - от 100 до 160 градуса
- работи с черно-бели или цветни лазерни и LED принтери и копири, които са евтини и широко разпространени
- приложимо за всякакви материали - памук, смесени тъкани, полиестер, полиамид, полипропилен, хартия, дърво и т.н.
- устойчиво на пране до 40 градуса
- огромна икономия на време
- налично в размери А4, А3, 8.5"х11", 11"х17"

 

FOREVER FLEX-SOFT (No-Cut)Кратък инструкционен видеоклип, показващ стъпките на процеса и примерни приложения: ВАЖНО! В клипа е показан именно ВИНТИДЖ ЕФЕКТ, който е невъзможно да се изпълни с обикновен плотерен флекс. "Износените" елементи от надписите са специален ефект, а не дефект при трансфера. За сравнение, обяснителният надпис под трансферирания дизайн, е без винтидж ефект се трансферира чисто и детайлно! Същото може да се наблюдава и при последващите примери с други продукти.

Официалният дистрибутор на FOREVER за България е FACTOR.BG.
Има възможност за предоставяне на безплатни демонстрационни комплекти и инструкции за самостоятелно тестване, както и за безплатна демонстрация в специализирания център на фирмата.

За контакти:
www.factor.bg
0899 878319
info@factor.bgprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама