ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Faller представи смарт опаковка с "Индикатор на нивото"

Faller представи смарт опаковка с "Индикатор на нивото"

Вторник, 13 Март 2018 ( прочетена 8360 пъти)


Компанията August Faller Group е проектирала прототипа за новаторски опаковки за медикаменти с “Индикатор на нивото”, която разпознава нивото на течни лекарства в непрозрачна бутилка с натискането на един бутон и го показва на пациента чрез интегриран дисплей.

Опаковката се управлява чрез малък дисплей от електронна хартия и с електронни бутони. Интелигентната, интерактивна опаковка може да спомогне за подобряване на съответствието и да направи боравенето с лекарството по-лесно за пациента или лечебните заведения.

 

опаковка с Индикатор на нивото


Има ли още течност в бутилката или е време да се закупи нова? На този въпрос отговаря  новата иновативна картонена опаковка, специално за течни лекарства с натискането на един бутон и без да се налага да изваждате бутилката от опаковката. Малкият дисплей показва дали нивото все още е достатъчно. Ако не, тя напомня на пациента своевременно да закупи нова опаковка. Това е възможно благодарение на изключително плоска електроника с икономичен микроконтролер, мъничка батерия и самозалепващ е-хартиен дисплей. Те могат лесно да се интегрират в опаковката на лекарствата, без да се увеличава значително размерът на кутията.

Бутоните за работа с микроконтролера са достъпни на лицето на опаковката. Прототипът на "Индикатора на нивото" позволява на пациентите да се възползват от удобно решение за опаковка, което е удобно, като същевременно съдейства на пациентите за спазване на лечението. Тази интерактивна картонена кутия е един от трите новоразработени прототипа на серията Smart Packaging на Faller. В допълнение към "Индикатора на нивото", серията включва "Устройство за броене", опаковка с преброяване на таблетките и прототип на опаковката "Медицинско предписание". Последната не само преброява таблетките, но и напомня на пациента да ги приеме навреме. С помощта на специално разработено приложение, предписанието може да бъде изпратено на опаковката чрез Bluetooth.

С идеите си за решения за интелигентни опаковки, специалистите от Faller по вторични опаковки за фармацевтичната и медицинската индустрии отговарят на нуждите от увеличена дигитализация на пазара за електронно здравеопазване и нарастващия интерес към интерактивни решения за опаковки. Първите прототипи са разработени в сътрудничество с MSC Technologies от Фрайбург и университета в Пфорцхайм. Faller, разбира се, също така проектира индивидуални решения заедно със своите клиенти, които са точно съобразени с техните изисквания.

Обърнете внимание на този линк, на сайта на August Faller Group. Тук можете да видите и други подобни решения: www.august-faller.com

Източник: packagingeurope.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама