ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Faller представи смарт опаковка с "Индикатор на нивото"

Faller представи смарт опаковка с "Индикатор на нивото"

Вторник, 13 Март 2018 ( прочетена 7670 пъти)


Компанията August Faller Group е проектирала прототипа за новаторски опаковки за медикаменти с “Индикатор на нивото”, която разпознава нивото на течни лекарства в непрозрачна бутилка с натискането на един бутон и го показва на пациента чрез интегриран дисплей.

Опаковката се управлява чрез малък дисплей от електронна хартия и с електронни бутони. Интелигентната, интерактивна опаковка може да спомогне за подобряване на съответствието и да направи боравенето с лекарството по-лесно за пациента или лечебните заведения.

 

опаковка с Индикатор на нивото


Има ли още течност в бутилката или е време да се закупи нова? На този въпрос отговаря  новата иновативна картонена опаковка, специално за течни лекарства с натискането на един бутон и без да се налага да изваждате бутилката от опаковката. Малкият дисплей показва дали нивото все още е достатъчно. Ако не, тя напомня на пациента своевременно да закупи нова опаковка. Това е възможно благодарение на изключително плоска електроника с икономичен микроконтролер, мъничка батерия и самозалепващ е-хартиен дисплей. Те могат лесно да се интегрират в опаковката на лекарствата, без да се увеличава значително размерът на кутията.

Бутоните за работа с микроконтролера са достъпни на лицето на опаковката. Прототипът на "Индикатора на нивото" позволява на пациентите да се възползват от удобно решение за опаковка, което е удобно, като същевременно съдейства на пациентите за спазване на лечението. Тази интерактивна картонена кутия е един от трите новоразработени прототипа на серията Smart Packaging на Faller. В допълнение към "Индикатора на нивото", серията включва "Устройство за броене", опаковка с преброяване на таблетките и прототип на опаковката "Медицинско предписание". Последната не само преброява таблетките, но и напомня на пациента да ги приеме навреме. С помощта на специално разработено приложение, предписанието може да бъде изпратено на опаковката чрез Bluetooth.

С идеите си за решения за интелигентни опаковки, специалистите от Faller по вторични опаковки за фармацевтичната и медицинската индустрии отговарят на нуждите от увеличена дигитализация на пазара за електронно здравеопазване и нарастващия интерес към интерактивни решения за опаковки. Първите прототипи са разработени в сътрудничество с MSC Technologies от Фрайбург и университета в Пфорцхайм. Faller, разбира се, също така проектира индивидуални решения заедно със своите клиенти, които са точно съобразени с техните изисквания.

Обърнете внимание на този линк, на сайта на August Faller Group. Тук можете да видите и други подобни решения: www.august-faller.com

Източник: packagingeurope.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Artwork and Prepress Specialist (packagi...
гр. Пловдив
фирма КТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД

Началник смяна
гр. Пловдив
фирма БУЛВЕСТ ПРИНТ АД

Специалист рекламни материали
гр. Пловдив
фирма КТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама