ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Flint Group пуска нова флексопластина

Flint Group пуска нова флексопластина

Вторник, 19 Август 2014 ( прочетена 1719 пъти)


Flint Group Flexographic Products пусна на пазара nyloflex® NEF Digital - нова флексопластина, която е специално проектирана за технологията за експониране nyloflex® NExT, за печат на гъвкави опаковки и етикети.

Nyloflex® NEF Digital

 

Nyloflex® NEF Digital е разработена за ефективно създаване на точки с плосък връх и възпроизвеждане на текстура(набраздяване) по повърхността им. Новата пластина показва висококачество в зоните с ниски проценти, което води до стабилно възпроизвеждане на акценти и малки изображения. Тя дава възможност за намаляване на нарастването на точката, като същевременно достига първите тонални стойности от например 0.8 до 1.2% при 60 L/cm (152 lpi), като по този начин се увеличава контраста на изображението. С новата пластина и възможностите за текстуриране на върха на точката може да бъде подобрено нанасянето на мастиления слой , а от там да се постигне висока плътност на мастилото.

Краткото време за експонация и бързото измиване повишават производителността при обработка на пластината. Новата печатна форма позволява да се използва пълният потенциал на технологията за експониране nyloflex® NExT. Точките с плосък връх са по-малко чувствителни на натиск, което позволява по-малко отклонения от нарастване на точката в печатната машина. При технологията за експониране nyloflex® NExT не се изискват допълнителни стъпки на обработка, като ламиниране или допълнителни помощни средства (като азот или филмови материали), като по този начин я правят рентабилен вариант.

Въпреки че пластината nyloflex® NEF Digital е специално предназначена за високоефективна UV LED експонация, тя може да бъде експонирана и с обикновени тръбни светлинни единици. Новата фотополимерна печатна пластина nyloflex® NEF Digital ще се предлага на пазара с дебелини от 1,14 mm и 1,70 mm.

Източник: cmykdigest.com
Преведе: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама