ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet FontHaus издадоха ново шрифтово семейство Bank Gothic

FontHaus издадоха ново шрифтово семейство Bank Gothic

Понеделник, 25 Октомври 2010 ( прочетена 2613 пъти)


FontHaus претендират, че са възродили Bank Gothic за съвременната индустрията. Според тях шрифтът е подходящ за заглавия, текст, за печат или използване на екран, той е лесен за четене и отличаване, многостранен и свеж.


FontHaus, едни от най-големите независими търговци на шрифтове в света обявиха издаването на обновената и с променен дизайн шрифтова гарнитура Bank Gothic. Новото семейство включва шест шрифта, има три дебелини и съответни сбити начертания. Всички шрифтове съдържат изцяло нови редовни букви и умалени главни букви.

Mark Solsburg, изпълнителен директор и основател на FontHaus каза: “Когато започнахме да предлагаме Bank Gothic за първи път в началото на 90-те, той стана популярен, въпреки, че включваше само 4 начертания и имаше единствено главни букви. FontHaus винаги са вярвали, че един ден ще приемат предизвикателството да изградят това семейство с изцяло нови редовни букви, умалени главни букви и обновена пунктуация, нужна за съвременната типография.”

Изцяло новото шрифтово семейство FontHaus Bank Gothic съдържа три начертания с различна дебелина, както в нормален, така и в сбит стил. Всеки шрифт включва над 325 знака, включително главните букви, умалените, главни букви, редовните букви, алтернативните символи и пунктуацията.

FontHaus Bank Gothic

Източник: fonthaus.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в дигитална печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама