ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet FourMatch, детектор на лъжата за снимки

FourMatch, детектор на лъжата за снимки

Петък, 28 Септември 2012 ( прочетена 1910 пъти)


Fourandsix предлагат ново разширение за Photoshop което може да потвърди автентичността на JPEG изображенията


Fourandsix

Преди време публикувахме материал за нова компания, която прави софтуер за откриване на фалшификации във снимките. Името ѝ е Fourandsix Technologies и наскоро първият им продукт се появи на пазара. Името му е FourMatch и е плъгин за Photoshop, който може да открие доказателства дали JPEG изображението е било редактирано по какъвто и да е начин след създаването си.

FourMatch работи като сравнява допълнителната информация и цифровия „подпис“ в JPEG и я сравнява с база данни, в която са включени хиляди фотоапарати, мобилни устройства и софтуерни продукти. Когато има съвпадение с устройство, това е сериозно доказателство, че снимката е истинска. Когато няма съвпадение с фотоапарат или мобилно устройство или има съвпадение с програма за редактиране на изображения, например Photoshop, това е индикация, че снимката е фалшифицирана.

Резултатите се представят чрез ясен цветови код. Зелен за снимки, които са автентични, червен за изображения, които са редактирани и жълт за съмнителни случаи. В случаите, в които няма еднозначен резултат FourMatch предлага и допълнителна информация, която дава представа каква е вероятността снимката да е манипулирана и по какъв начин.

Вижте видеодемонстрация на възможностите му тук:
http://vimeo.com/user13404387/httpvimeocomfourmatchoverview

Възможно е FourMatch да се превърне във важен инструмент в съдебната практика, където съдът може да разчита на него, за да установи дали фотографското свидетелство е истинско. Очаква се и засилен интерес и от застрахователните компании и медиите, които търпят загуби заради манипулирани снимки.

Обявената цена на инструмента не е за пренебрегване – 890 американски долара, което навежда на мисълта, че продукта е ориентиран по-скоро към организации, отколкото към крайни потребители.

Източник: fourandsix.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама