ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Frank Romano: нововъведенията никога не спират

Frank Romano: нововъведенията никога не спират

Вторник, 26 Юни 2012 ( прочетена 1688 пъти)


Frank Romano аргументира схващанията си за нововъведенията в граяфичната индустрия, като се позовава на нов продукт на Finch, наречен Enviroboard, който е проектиран, за да разкрие нови ниши за печатниците в областта на производството на табели, реклами в търговски обекти и други.

Enviroboard е продукт, базиран на хартия, който може изцяло да замени пенокартона и може да се рециклира напълно.  Той помага на Romano да аргументира схващането си, че нововъведенията и новите пазари ще доведат до ръст в печатния сектор. Ето и превод на изказването му (без игрите на думи, за съжаление):

Здравейте. Аз съм Frank Romano пред WhatTheyThink.com.  Нововъведенията никога не спират. Обичам компании, които имат нови идеи и нови продукти. Такъв е случаят с Finch Paper и един от партньорите им, Converd (Мисля, че го произнесох правилно, Converd), които са създали нов материал. Той е плоскост. Доста е тежък. Отговаря на изискванията за опазване на околната среда. Може да се рециклира. Издържа на влага. Има  FSC сертификация.  Но, по-важно, той е създаден, за да отваря нови пазари. Той ви позволява да правите табели, дисплеи в търговските обекти, маркери за пътеките между щандовете в магазините, стелажи, уоблери, табели за прозорци, дисплеи за изложения и така нататък.

Материалът е много хубав. Създава приятно усещане. Добре си взаимодейства с мастилата. Има го в големи размери. Повечето голямоформатни мастиленоструйни устройства могат да печатат на него. Може да се рециклира, помага за опазването на околната среда и е нов материал, които може да предложи нови възможности на широкоформатните печатници.

Защото, както знаем, тези области, които описах, с висящите табели и други неща нарастват, защото нямат електронен конкурент. Сега можете да кажете, че някой ден там ще има големи телевизионни екрани, но аз поддържам мнението, че в повечето случаи те ще останат отпечатани на някакъв носител. Той трябва да е относително тежък, нещо лесно за употреба, рязане и щанцоване. И този вид материал, който те наричат Enviroboard (мисля, че го произнесох правилно, Enviroboard), мисля, че е от тези неща, от нововъведенията, които разкриват нови пазари пред печатниците. И мисля, че ще видите много други компании, производители на хартия, да представят уникални медии за нови пазарни сегменти. Това ще позволи на печатниците да навлязат в нови територии, където има нови източници на приходи. Няма да печелим пари от старите неща. Ще печелим от новите неща.
И това е мнението ми.“

Можете да видите видеото на Frank Romano тук.

франк романо

Източник: whattheythink.com
 Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама