ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Fuji официално представи новата Jet Press 720

Fuji официално представи новата Jet Press 720

Вторник, 18 Ноември 2014 ( прочетена 1816 пъти)


Компанията вече е реализирала пет продажби на новото поколение на листовата печатна машина с формат B2, Jet Press 720S. Тя включва голям брой подобрения спрямо предишното поколение системи, включително възможност за печат на променлива информация.

Jet Press 720

 

720S все още е едностранна машина, но има възможност, която Fuji описват като „полу двустранна“. При нея върху всеки лист се отпечатва уникален баркод, който гарантира, че върху него се отпечатва правилният гръб на изображението за производство на двустранно персонализирани продукти или различни версии на материали.

720S включва и по-бърза система за корекция на изображението, чийто сензор е с нова позиция. Това ускорява автоматичната компенсация на проблеми в работата на дюзите и намалява драматично броя листове с некачествен печат. Според Fuji, като цяло времето за подготовка на новата машина е по-кратко благодарение на нововъведения, които включват по-бърза корекция на цветовете при смяна на типа хартия и трансфер на данните за печат с два пъти по-висока скорост от тази на старата машина.

Поддръжката също е оптимизирана чрез подобрения като по-добро разположение на модулите с печатащите глави, съкращаване на тридневното време за смяна на модул за машина от първото поколение до три часа за 720S и добавяне на двуминутна напълно автоматизирана програма за почистване на главите. Налице са и подобрения в транспорта на машината, сушенето и подобрена работа с тънки хартии с голямо намастиляване.

Въпреки тези нововъведения, новата машина има същата производителност като тази от първото поколение – максимална скорост от 2700 листа в час, разделителна способност от 1200dpi и същите печатащи глави Fuji Dimatix Samba.

Източник: fujifilm.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама