ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Fujifilm пусна приложение, което генерира виртуални фотоалбуми в социална мрежа

Fujifilm пусна приложение, което генерира виртуални фотоалбуми в социална мрежа

Сряда, 29 Август 2012 ( прочетена 2711 пъти)


Японската корпорация Fujifilm заедно с най-голямата в Китай социална мрежа renren.com (с около 162,2 милиона активни потребители) пуснаха ново приложение, което автоматично генерира качените от потребителите снимки във виртуални фотоалбуми.

В продължение на две седмици албумите могат да се разглеждат безплатно на компютъра на потребителя. След това той може да се отпечата или да бъде закупен неговия електронен вариант за лично ползване офлайн.

Всеки ден потребителите на тази мрежа публикуват около 8 милиона снимки, за които досега не можеше да се поръчва печат в албум на тези фотографии.
Новото приложение  използва програмата Image Organizer, създадена на основа на фирмената технология на Fujifilm за анализ на изображения. Именно тази програма генерира автоматично 10-странични виртуални албуми, които могат да бъдат прегледани на сайта renren.com. За да се генерира такъв фотоалбум е необходимо да се качат в него поне 30 снимки. След това Image Organizer групира снимките в хронологичен порядък и проверява всяка от тях за дефекти. Освен това самата програма отчита коя от снимките е с най-качествено изображение и е събрала най-много „това ми харесва” . Ако във фотоалбума има няколко приличащи си снимки програмата избира най-добрата.

фотоалбуми renren.com

Готовият виртуален албум за две седмици се намира на акаунта на потребителя и може да се разглежда в режим на прелистване на страниците.  Потребителят избира след това един от двата горепосочени варианта – хартиен печатан на фотохартия Fujifilm в твърда или в мека подвързия или електронен във вид на файл.

фотоалбуми renren.com

По материали на www.printdaily.ru и www.fujifilm.com
Написа инж. Васил Станев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама