ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Fujifilm разкри Uvistar

Петък, 15 Януари 2010 ( прочетена 1920 пъти)


Fujifilm представи продуктовата гама Uvistar , която се състои от UV мастиленоструйни принтери, които печатат от рола на рола.

Новите принтери използват мастила Uvijet QK и могат да печат на роли с ширина до пет метра. Те са предназначени за печат на билборди и голямоформатни рекламни пана.

Keith Harley, маркетинг директор на Fujifilm за Европа каза: "Производството на билборди е на ръба на сериозна промяна и традиционно залепваните билборди през следващите няколко години ще бъдат заменени с плакати, отпечатани на полиетиленова тъкан (PE), които могат да бъдат закрепвани със скоби или да се разтягат. На пазара вече се предлагат няколко системи и интересът към тях нараства.”

Серията Uvistar включва четири модела, които печатат със скорости над 300 кв. м. за час. Принтерите могат да печатат на широка гама от гъвкави материали, включително PE, без втвърдяване на материала или неправилно нанасяне на мастилото. Резултатите са подходящи както за плътни отпечатъци, така и за такива, които ще бъдат осветени от задната страна.

Мастилата Uvijet имат слаба миризма, което ги прави подходящи както за външна, така и за вътрешна употреба. Потребителите могат да печатат огромни материали за външна реклама на PE, който започва да измества PVC медиите от пазара. Полиетиленът е по-безвреден за околната среда от PVC материите и наред с това е много по-лек, което спестява разходи на потребителите. В добавка на това, той премахва нуждата от залепване при традиционните билборди и така има положителен ефект върху здравето и околната среда.

Uvistar

Източник: www.cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама