ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet GED it! 2017 - най-голямото българско събитие за софтуер за полиграфията за 2017

GED it! 2017 - най-голямото българско събитие за софтуер за полиграфията за 2017

Сряда, 14 Юни 2017 ( прочетена 2626 пъти)


Организаторът на това събитие в лицето на фирма ГЕД събра на едно място представители на българските печатници с разработчиците на софтуер.

GEDiT

Снимка: фейсбук страницата на ГЕД ООД 

 

В рамките на един ден се проведоха над 10 лекции, множество демонстрации и полезни дискусии, които бяха разпределени в няколко зали.


Под мотото "Да поговорим за софтуер" в три лекционни и демо зали гостите успяха да се видят над 10 лекции и демонстрации с повече от 15 лектори, презентатори и участници в дискусиите. Основните теми бяха софтуер, автоматизация за печатниците и рекламните производители. В програмата бяха застъпени и полезните теми за маркетинг, продажби, пазара на труда и финансовите инструменти и програми за финансиране на бизнеса.

 

GEDit!

Снимка: фейсбук страницата на ГЕД ООД 

Беше демонстрирана пълната гама от софтуерни решения, които предлага Гед на българския пазар - Prinergy и Insite (Kodak); Pitstop Pro, Switch I Connect All (Enfocus); PACKZ, CloudFlow и Proofscope (Hybrid Software); Press Matcher // Web, Color Tuner // (Web CGS – ORIS); Thrive, ProductionHouse (ONYX); Impact, WEBcnx (Arden).

Всички представени марки имаха свой лектор или презентатор, които бяха на разположение по време на събитието.

  • Joris Verbouwe, Kodak представи цялостното решение Kodak Prinergy, което обхваща всички стъпки на цялостния работен поток в печата - от получаване на файла, обработка, проверка и одобрение до изпращането му до печатната машина
  • Andrew Bailes-Collins, Enfocus говори за PDF стандартите за печат и автоматизацията им чрез софтуера в печата и графичната индустрия.
  • Christopher Graf представи софтуерите на Hybrid Software - за работен поток, проверка и редакция на PDF файлове, за редакция на файлове за етикети и опаковки и клауд решенията на компанията.

През целия ден гостите можеха индивидуално да се запознаят с всеки софтуер. На тяхно разположение бяха специалисти, които правеха демонстрации и индивидуални консултации според интересите на всеки участник.
 
Голям интерес предизвикаха и дискусионните панели, в които успешни печатници - клиенти на фирма ГЕД ООД споделиха опита си.

 

GEDiT

Снимка: Мария Шабанска


 "Българските фирми трябва да имат самочувствие, за да продават в чужбина."  - сподели Красимир Крумов, собственик на Магма пак - фирма, която произвеждат хартиени торбички и работят почти изцяло за чужди пазари. Той разказа интересни примери за начина на работа със западни фирми, проучването на потенциални клиенти, начините на организация на плащания, така че продажбите и комуникацията да се случват лесно и гладко.

"Най-важното е комуникацията с клиента - професионално и на високо ниво." - Това сподели Пламен Цанев, собственик на Пулсио принт - "Клиентите не се интересуват къде е базиран един изпълнител, ако той работи по високите стандарти за обслужване на клиента, а те са общовалидни. Разбира се, на всички пазари има различен тип клиенти и трябва да им се предлагат решения, а не просто печат."

Христо Стайков, управител на Ротопринт сподели, че една фирма трябва да има мисия, която подпомага клиентите й. Той даде пример с Ротопринт, създадена с мисията да помага на производителите на етикети да продават продуктите си. Той сподели, че етикетите са много малка част от цената на един продукт и затова е важен добрият етикет, който продава продукта, а не минималната цена.

И тримата дискутиращи се обединиха около тезата, че българските фирми не трябва да се борят да печатат на най-ниска цена, а да предлагат качествени печатни решения за своите клиенти. Да поддържат най-високо ниво на комуникация с клиента, лично отношение към всеки от тях и винаги да спазват сроковете и поетите ангажименти. И да имат самочувствие - добрите български фирми имат всички предпоставки да работят на чужди пазари и да печелят добре.

 

GEDiT

Снимка: Мария Шабанска

Във втория дискусионен панел представители на три големи печатници - Ивелин Добрев (Мултипринт), Николай Рачев (Алианс Принт) и Йоан Георгиев (Булгед) говориха за важната връзка между производствените звена и търговските отдели - ключов фактор при обслужването на клиенти. И тримата се обединиха около мнението, че в търговските отдели трябва да има технически грамотни хора, които да познават в дълбочина технологиите, за да могат да предлагат решения и продукти с добавена стойност на своите клиенти, за да продават повече.

“Тенденции в печатната индустрия и как да ги монетизираме” - участниците в тази бяха Frederic Thibaut (Kodak), Frank Haustein (Arden Software), Elbay Bakirzada (Enfocus), Stephan D. Bolderheij (ORIS – CGS). Те се обединиха около идеята, че софтуерните решения помагат на печатниците да автоматизират процесите и по този начин да оптимизират голяма част от работата си и да печелят повече. Те опровергаха мита, че това са скъпи процеси, достъпни само за големите фирми. Напротив и най-малките печатници могат да намерят решения по мярка, които да ги направят по-конкурентоспособни.

 

GEDiT

Снимка: Деси Тодорова

“Бъдещето на PDF формата и управлението на цвета” - участници Joris Verbouwе (Kodak); Christopher Graf (Hybrid Software); Andrew Bailes-Collins (Enfocus) - освен полезната техническа част на дискусията, всички бяха на мнение, че автоматизацията не обезличава предпечатната професия и роботите няма да заемат работата на хората. Практиката показва, че през годините  много професии в печата се трансформират, но в никакъв случай софтуерите не са довели до изчезването им.

 


Фирма ГЕД ООД заявиха амбицията си това събитие да бъде проведено и през 2018 година. print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама