ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet GPS бутилки водят на приключение

GPS бутилки водят на приключение

Понеделник, 17 Август 2015 ( прочетена 3081 пъти)


Алуминиеви бутилки Heineken, поставени в центъра на град Амстердам водят нищо неподозиращите жители и посетители на приключение направлявано от GPS технология.

През май 2015, Heineken стартира промоцията на нов етап на идеята Heineken Experience - интерактивно преживяване, което води нищо неподозиращите жители и посетители на Амстердам, посредством бутилка с GPS до вратите на тяхната пивоварна. Бутилките са поставени на няколко места в центъра на града, върху колони, на които има надпис "Следвай ме". Тези, които са достатъчно смели и любопитни да вземат бутилките, активират вграден механизъм с компас. След като продължат да ходят, бутилката започва да вибрира, специалната капачка светва в червено и започва да се върти, показвайки маршрута.

 

GPS бутилки Heineken


"Раздаването на листовки не е много в стила на Heineken, така че искахме да заложим на известната изобретателност на марката, остроумието и пионерския дух и да се създадем нещо, което да може да се откроява от потенциалните посетители", казва Dirk Lubbers, мениджър на Heineken Experience. "Миналата година, Heineken Experience привлече над 730 000 души, което е рекорд. С нашите нови бутилки с GPS сме уверени, че ще можем да привлечем още повече хора тази година."

 

GPS бутилки HeinekenКакто обяснява Myriam Marouli, Heineken Experience Activation & Development, са били използвани две Heineken Club бутилки, за да се гарантира, че външният вид и усещането на бутилката остават верни на оригинала. Оборудването, задвижвано от персонализирано разработената електроника от JWT Amsterdam, включва GPS технология, магнитометър, акселерометър, стъпков двигател, мощни светодиоди и вибрационни мотори. Оборудването е поставено вътре в бутилката в 3D отпечатано гнездо, а специалната капачка също е 3D отпечатана.

Тези технологии, работещи заедно като едно цяло, позволяват на бутилката да определи къде се намира потребителят във всеки един момент и да изчисли по кой път да тръгне", казва Marouli. "Първоначално бутилката е в състояние на покой и когато се вдигне, тя се „събужда“ и съобщава на потребителя желанието си да отиде някъде. Капачката се завърта, стрелката светва и бутилката вибрира, показвайки, че е готова да тръгне по маршрута."

Marouli казва, че по време на промоцията, повече от 200 души са взаимодействали с бутилките: "Повечето от тях бяха изненадани, и всички те бяха развълнувани и любопитни да узнаят къде ще ги отведе бутилката."

Източник: www.packworld.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама